Přeskočit na obsah

Dogecoin mánie

elon musk dogecoin meme

Tento článek z roku 2014 aktualizován začátkem roku 2021. A s jakým výsledkem?

Určitě nemohu litovat! Za kryptoměny takto získané zdarma se dá pořídit třeba telefon a další věci. Šetřím si na budoucnost, je to jistější a spolehlivější, než důchodové pojištění.
A to nejdůležitější: přísun kryptoměn neustal a vy je můžete mít taky :)

Pamatujete, jak koncem roku 2013 přesáhla hodnota jednoho Bitcoinu hranici 1000 dolarů?

No, protože statistiky návštěvnosti dokazují, že návštěvníci tohoto blogu jsou tupá, negramotná a úchylná hovada, tak začnu tedy od začátku a něco málo vám o kryptoměnách povím…

Kryptoměna? To je nějaká nadávka?

Tak tedy kryptoměny, tyto virtuální peníze, které můžete směnit za Eura nebo Koruny, nebo se kterými můžete zaplatit reálné zboží nebo služby, zažívají poslední dobu obrovský boom. Ukazuje se, že technologie blockchain je jeden z největších vynálezů 21. století!
Jde o decentralizované elektronické peníze. Kryptoměny (konkrétně pouze bitcoin) jsou navrženy tak, aby je nikdo nemohl jakkoli ovlivňovat, ničit, padělat, zabavovat účty, kontrolovat peněžní toky nebo způsobovat inflaci. O tom, jak to chodí na vašem bankovním účtua jak se ty papírové bankovky nebo mince tisknou a razí z ničeho a jak kvůli inflaci ztrácejí na hodnotě, jsme si tu už také několikrát povídali.
Výhodou kryptoměn je také skutečnost, že jsou pseudoanonymní, decentralizované a nikdo je tedy nemůže kontrolovat nebo ovlivňovat. Jejich celkové množství je většinou pevně dané, uvolňují se tzv. těžením nebo stakováním a díky tomu jsou většinou chráněny před inflací. Bitcoin běží na blockchainu a tím je sám sobě jakousi účetní knihou, ve které se každá transakce ověří a zapíše do této knihy, na což je nutný výpočetní výkon. Právě poskytováním tohoto výpočetního výkonu se vytváří další bitcoiny. Podrobně o fungování bitcoinu se píše na jakfungujebitcoin.blogspot.cz.

bitcoin price chart
Bitcoinový účet vám nemůže nikdo zabavit nebo zrušit, nemůže vám na něj žádný exekutor, přestože jsou v něm všechny transakce veřejně přístupné. Když budete opatrní, banky ani berňák nemohou vědět, které z těch miliard účtů jsou vaše a ani vám je nemohou vykrádat nějakou daní. Kvůli tomu pořádají banky „hony na čarodějnice“ pod záminkou drog, zbraní nebo dětského porna. Jakoby se to neobchodovalo i s těmi bezcennými natisknutými papírky. O svůj bitcoinový účet můžete přijít pouze a jen svojí blbostí, když zapomenete heslo a ztratíte obnovovací klíč, nebo ho někomu vyzradíte.
Ačkoli sám Bitcoin není tak anonymní, jak se o něm všude říká, umírající starý bankovní systém dlouho neunese jeho progresivní prvek bořící stoleté shnilé struktury finančního otroctví.
Aby se stal Bitcoin nelegální, musel by na to být vydán zákon. Ale vláda, která by uzákonila nelegálnost bitcoinů by se se zlou potázala. Respektive bylo by velice obtížné zakazovat nebo špatně regulovat něco, co nejde vypnout a co tady už zůstane navždy. Zakázat můžou, zastavit ne. Díky tomu roste počet obchodů, směnáren a provozoven, kde akceptují bitcoiny. Mimochodem můžete se na ně podívat na https://coinmap.org.
Získat malé množství bitcoinů je totiž velice jednoduché a dostupné komukoli. Pokud jste trochu šikovní, můžete jich ale získat mnohem více bez větší námahy. Níže vám nechám pár tipů.

Co je to Bitcoin?

Bitcoin byl první kryptoměnou, která realizovala myšlenku nezfalšovatelné účetní knihy a právě díky vysoké oblibě Bitcoinu a jeho raketovému růstu na burzách, na sebe další nejrůznější kryptoměny nenechaly dlouho čekat. Dá se říci, že všechny další kryptoměny (altcoiny nebo shitcoiny chcete-li) jsou odvozeninou nebo přímou modifikací bitcoinu. Je to přeci jen něco jiného, nového a založeno na decentralizovaném systému, po kterém byla poptávka v mnoha oblastech.

Já se teď mlátím do hlavy, proč jsem se sběrem Bitcoinů nezačal už dříve, ještě v dobách, kdy se o tom moc nemluvilo, psalo se o nich jen v odborných IT článcích a byla to taková okrajová záležitost.
Bohužel s kryptoměnami jsem začal v roce 2014, kdy jsem vlastně jako slepý k houslím přišel k řadě nejrůznějších krpytoměn přes Qoinpro. Potom mě do několika faucetů (kohoutků, ze kterých kapou drobné. viz. níže) uvrtal jeden známý a já získával z těchto systémů po troškách v přepočtu několik desítek dolarů (edit 2021: dnes to jsou tisíce až desetitisíce dolarů, jen tak naokraj ;)).
Samozřejmě žádný začátek není jednoduchý, i já jsem ze začátku dostával pouze stovky až tisíce satoshi (nejnižší díl bitcoinu, 1 satoshi je 0.000 000 001 BTC), ale jakmile jsem na to nebyl sám, obklopil se schopnými a prozíravými lidmi, které ani nebylo nutné nijak dlouze přemlouvat a přesvědčovat o výhodách bitcoinů a dalších kryptoměn (když vám někde něco dávají zadarmo, tak na to každý slyší), začalo to být zajímavější.

Tip: A jaká nás čeká budoucnost?

A co ten DogeCoin?

Ano správně, dnes jsem vlastně chtěl něco málo napsat o Dogecoinech. Relativně nové kryptoměně, o které se dost mluví a která právě teď zažívá podobný růst a získává si nevídaný zájem, jako právě třeba Bitcoin. I když je Dogecoin v některých principech od Bitcoinu odlišný (vychází z Litecoinu), i tak se dá použít jako platidlo a jeho hodnota (nejen) díky rostoucímu zájmu veřejnosti pomalu stoupá. Bohužel ho existuje více jak 21 milionů, jako v případě bitcoinu, vlastně nemá stanovený max cap, tak cena dogecoinu nikdy nebude závratně vysoká. Přesto má všechny technologické parametry jako bitcoin a tudíž je na placení skvělou volbou. Zájemce o další informace odkáži na wikipedii.

 

 

 

 

jamajský bob na zimních olympijských hrách v Soči
Někteří lidi nevěří…
Dogecoin například umožnil jamajským bobistům účast na zimních olympijských hrách v Soči
Obliba Dogecoinu roste a prognózy naznačují, že růst bude. Důvodem je z velké části i fenomén doge meme, na jehož základě vlastně vznikl. A proto jsem se i já rozhodl naskočit do rozjíždějícího se vlaku a nepromarnit tu nejlepší příležitost, jako se mi stalo v případě Bitcoinu (jež je již dost rozjetý, občas přibržďuje, občas zrychlí)
Dogecoin na svůj boom teprve čeká a rád na tento fakt upozorním i své čtenáře, protože tak můžu získat další referraly :)
Dogecoin může mít potenciál, zájem o něj není malý, vedle desítek bezvýznamných a nehodnotných kryptoměn má miliony příznivců a něco, co jiné kryptoměny nemají: psa Shibu a memy s ním. Nejenom to, komunita DogeCoinu také podporuje a dotuje nejrůznější kulturní, sportovní i společenské akce, které jinak své sponzory hledají velmi obtížně. To vše je zárukou toho, že se o Dogecoinu bude mluvit ještě hodně dlouho a nemusí se obávat nezájmu…

Kde to získám? Nejlépe zdarma?

Pokud chcete také vlastnit, shromažďovat nebo obchodovat s kryptoměnami, není nic jednoduššího, než začít s některým níže vypsaným faucetem. Nic ale není zadarmo a aby na vašem účtu pravidelně přistálo několik drobných, musíte splnit nějaký úkol. Nejčastěji opsat Captchu, shlédnout reklamu, nebo srovnat obrázek. Vydělané kryptopeníze si pak necháváte posílat na svoji krypto peněženku.

Dogecoin má také několik svých peněženek. Já používám tu v Trezoru.

Tak peněženku už máte, teď si na ní nechat něco poslat. Ideálně bezplatně :)

    UPDATE 2021: Hodnota jednoho Bitcoinu v roce 2017 dosáhla na 20 000USD a později rostla ještě výš! To mnoha lidem zcela změnilo pohled na kryptoměny, protože se ukázalo, že zvěsti o konci BTC jsou nejen zcestné, ale i neopodstatněné. Bitcoin nejde padělat, nejde zničit, nejde vypnout. Prostě tu bude s námi už napořád a vhledem k omezenému počtu kusů 21milionů bude jeho cena růst v cyklických bublinách. Přináším aktualizovaný seznam několika prověřených a platících faucetů (protože jsou financovány z reklam, musíte počítat, že sem tam na vás nějaká vyskočí). Musíte také počítat s tím, že čím dražší bude hodnota jednotlivých kryptoměn, tím nižší odměny tu získáte…
    • Všechny jsou pochopitelně anonymní a zadáváte zde pouze adresu svojí bitcoin peněženky.
  • Nejstarší a nejznámější faucet. To je Freebitco.in, kde každou hodinu opíšete Captcha kód a losujete číslo. Podle přiložené tabulky vylosované číslo odpovídá dané hodnotě, kterou obdržíte v Bitcoinech. Následně máte možnost svoji výhru znásobit v Multiply game, která spolehlivě funguje na principu ruletového systému (sázíte na vyšší nebo nižší číslo a v případě neúspěchu zdvojnásobujete sázku). Tímto způsobem se dá váš výdělek velmi jednoduše rozmnožit (ale také o všechno přijít). Za každou hru dostáváte několik Reward Point(RP) kterými si pak můžete navýšit svůj příjem z každé hry, nebo si za ně koupit elektroniku, nebo je prostě směnit za bitcoiny pro vaše konto. Pokud máte na účtu alespoň 30 000 satoshi a nepotřebujete je hned vybírat, můžete je tam nechat zhodnocovat naprosto bez práce. Earn BTC vám každý den připisuje procentuální zhodnocení stavu vašeho konta. Já to udělal tak, že jsem tam prostě poslal několik satoshi, tím pádem už nemusím každou hodinu vyplňovat Captcha a tato vychytávka mi každý den připisuje určité množství bitcoinů, které podle současného kurzu znamenají více jak 100Kč! Dnes to jsou 100Kč každý den zcela bez práce, až hodnota bitcoinu ještě povyroste, budou to tisíce nebo desetitisíce zdarma každý den! Ostatně, k této funkci je i přehledný kalkulátor s praktickou tabulkou, ověřit si tam můžete sami, kolik denně dostanete, pokud budete mít na účtu tolik a tolik ;) Dále je tu i loterie, ve které se losuje 10 výherců a hlavní cena vždy přesahuje 1BTC! Funguje zde referenční systém a já svým aktivním referralům dávám 50% refback! Takže pokud ještě neznáte tento nejznámější faucet, máte jedinečnou příležitost začít ;)
  • Další klony freebitcoin faucetu pro různé kryptoměny. Základní losování funguje naprosto stejně. Některé jsou obohaceny o další funkce a možnosti, některé jsou i bez ověřování captcha: Freelitecoin.com, Free-Ethereum.io, Free-Tron.com, FreeBinanceCoin.com, Free-Doge.com, FreeCardano.com, FreeBitcoin.io
  • Anonymní kryptoměna Zcash okamžitě do vaší peněženky. Globalhive vám jednou denně umožní výběr malé částky ZEC, která se vám ale nestřádá na vašem herním účtu, nemusíte čekat na nahrání určité částky pro výplatu, ale ihned po výběru se odesílá na adresu vaší ZEC peněženky z Trezoru nebo třeba z Trust walletky.
  • Vydělávat kryptoměny můžete i telefonem s Androidem. Nenáročné, ale nejvýnosnější mobilní faucety jsou Free Litecoin a Free BitcoinCash, případně i TipNano pro kryptoměnu NANO. Pak existují i mobilní hry, které vám za hraní platí: CryptoPop, CryptoWord a PhotonPong.
  • Můžu vám také směle doporučit simulátor těžení RollerCoin, kde za hraní jednoduchých her dostáváte výpočetní výkon, kterým těžíte skutečné kryptoměny. Podrobně zde a jak se této nenáročné ale velmi výdělečné hříčce daří se dočtete zde.
  • Šikovný a spolehivý faucet, kde získáváte body (ACP), které pak můžete proměnit na BTC a další kryptoměny je Firefaucet.

Někteří z vás teď budou mít určitě správný dotaz, jak ze svých vydělaných virtuálních peněz udělám skutečné peníze. Není to jen nějaký hoax? Jak bitcoinem zaplatím složenky a nebo si je převedu na svůj korunový účet v bance a udělám z něj ničím nekryté fiat peníze? Jak směním něco, čeho je omezené množství a neustále roste na hodnotě za staré špatné fiat peníze, kterých je neomezené množství a tím pádem neustále ztrácejí svoji kupbní sílu?

Pro Bitcoin existuje spolehlivá a ověřená směnárna www.anycoin.cz, případně Coinmate.io, kterou vyvinuli a provozují čeští vývojáři a obchodují kryptoměny za nejvýhodnější ceny na internetu. Případně i samotná peněženka/burza Coinbase vám po ověření totožnosti směňuje kryptoměny na váš klasický bankovní účet. Pokud to ale s kryptem myslíte vážně, doporučím vám největší a nejspolehlivější krypto burzu Binance, kde při registraci přes tento odkaz dostanete 5% slevu na veškeré poplatky. Navíc na Binance máte možnosti dalšího zhodnocování přes staking, savings atd.

Za vyhrané DOGE nebo LTC (nebo i za klasické fiat peníze) si koupíte těžební výkon například na genesis-mining.com a pokud při objednávce zadáte promo kód scbj9e, dostanete slevu 3% na celou objednávku! Toto určitě stojí za vyzkoušení! Dlouhé roky tu mám pasivní příjem s automatickými výplatami přímo do Trezoru ;)

No a nesmím také zapomenout na nejstarší cloudové těžiště kryptoměn Eobot, kde můžete pohodlně těžit více jak 20 různých kryptoměn i zcela zdarma a bez jakékoli investice! Více informací v samostatném článku.

Většina faucetů má hodinovou periodu. Těžba běží neustále a je to váš pasivní příjem. Proto je nejlepší s ním začít co nejdříve. Pokud máte v práci přístup na internet a běžnou pracovní dobu, věřte mi, že to pak v práci utíká velice rychle, když si každou hodinu odklikáte a opíšete několik faucetů. Ráno tak například víte, že stačí osumkrát losovat čísla a pak se jde domů. Během toho pracovního dne si vedle pravidelné mzdy vyděláte z dnešního pohledu ne zrovna miliony (ovšem v delším časovém horizontu se k tomu snadno přiblížíte), ale třeba na svačinu určitě :)

3 komentáře na “Dogecoin mánie”

    1. Přesně tak. Jeden „bit“ se momentálně obchoduje kolem 60,000Kč = Naprosto bezcenné. A kdo byl tak hloupý, a třeba v roce 2010 si za 15dolarů nakoupil bitcoiny, tak je dneska milionář.. Vážně, naprosto bezcenné…

  1. Ano, uplne stejne bezcenne jako ty „papirky“. To, ze o cene BTC rozhoduji misto spinavych politiku cinske klany mineru a tamni poptavka po vyvadeni penez na tom vubec nic nemeni. To za prve. Za druhe to, ze hodnota BTC se za 7 let menila o stovky procent fakt neni nic, co by melo _investora_ naplnovat nadsenim.
    BTW, misto opisovani captcha zkuste proste cestou na obed somrovat u kolemjdoucich. Kdyz pak nakoupite WTWRcoiny za utrzene koruny, nejspis zjistite, ze je to daleko efektivnejsi a urcite dustojnejsi nez posluhovat spamerum.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..