Přeskočit na obsah

Pojďme hledat význam symbolu 23

Tento týden je plný veselých událostí.

I dnes ráno jsem se výborně pobavil díky novému komentáři pod článkem tekno nebo tekkno?.

Komentátoři se tam snaží odhalit význam čísla 23. Jsou to opravdu úsměvné myšlenky a poznatky a je zajímavé sledovat, kam až může sahat fantazie některých jedinců, kteří nosí xiltovku v úhlu 23 stupňů a na každém kousku oblečení mají číslo 23.

Ale proč 23?

Je to zvláštní, ale když se zeptám na akci nějakého ještěra(nebo ještěrky) s palestinou na význam toho čísla, co má na čepici, tak mi odpoví „to free“ neasi, nemáš cígo? :)

Na článek vysvětlující základní a prvotní význam čísla 23 a jeho symboliky a spojitosti pro tekno a freekulturu, jsem tu v minulosti už jednou odkazoval. Nechci se opakovat a proto bych to tentokrát chtěl pojmout trochu originálním způsobem:

Vyzívám všechny chytráky, znalce a krutopřísňáky, aby zde zanechali komentář se svojí teorií, proč zrovna 23 ! Jsem si jist, že těch několik zásadních významů čísla 23 tu padne, ale mě zajímají i ty ostatní verze, které vznikly jako vedlejší efekt současné masivní obliby symbolu 23 a jeho kultury. Zcestných vysvětlení jsem zaslechl už několik, byly vskutku originální a proto bych byl rád, abyste mi sem napsali jak ty opravdové významy, tak i ty z prstu vycucané vysvětlení a významy čísla 23 :)




Berte to jako soutěž, ve které vyhrává ten komentátor, který
a) sem napíše nejvíce skutečných a základních významů čísla 23, nebo
b) sem napíše ten nejoriginálnější, nebo nejvtipnější význam čísla 23.

O co se hraje? Nabídnout toho moc nemůžu, přesto bych vítězi mohl garantovat 1 měsíc zobrazování jeho banneru nebo odkazu zde na blogu (více jak 100 návštěvníků = více jak 500 zobrazení vaší reklamy denně).

Soutěž bych uzavřel, až se tu pod článkem objeví 23 komentářů (no flame) a poté vyhlásil vítěze, se kterým pak domluvíme podrobnosti.

Poznámka: pokud budete do komentářů postovat odkazy, nezobrazí se hned kvůli antispamu.
Váš odkaz v tom případě čeká na autorizaci ;)


Soutěž skončila, rozuzlení najdete zde

95 komentářů na “Pojďme hledat význam symbolu 23”

  1. Nejde mi ani tak o soutěžení, vlastně ani moc nevím „vo co go“, ale nedá mi to:
    Proč 23? Protože 42. (Znalci vědí:-D)

    1. Jenže číslo 42 je spojeno s inteligentním humorem a kvalitni literaturou, kdezto 23 patri ke kulture v bahne se valicich deti poslouchajicich pod vlivem drog tuc tuc tuc tuc, kteri si mysli, ze jsou strasne nad veci. To bych tedy nespojovala.

        1. Ale ne neni dilina :D Něco na těch zdrogovaných dětech tuc tuc tuc bude :D
          No jinak Spirálové no 23, by ještě šlo, ale neni to zas tak davno… „to free“ mi přijde jako dost komereční sračka :D. Tak vyznam čísla 23? (Pohled ze strany 16ti leté slečny,drogy brejle tekno)Ahoj jsem Kateřina, vim že to je dost starej článek, ale píšu sem tak k věci. Význam 23 řekla bych, že asi něco s tim bohem chaosu, líbej se mi na akci „shamani“ většinou jsou dreadtý a sjetý :D. V dávné době dost kultur věřilo v bohy. Bůh chaosu (2-jako dvojí smysl 3-spirála zábavy s koncem a začátkem -23-) ovládl Shamana, ten dělal párty u ohně měli bubny, proto to základní výrazné tuc tuc tuc. Neměly kyseliny ani varny-když to tekno je spojováno s drogama. Odjakživa je lidstvo zvyklý je něčim zmašťovat. Oni měli vlastní „drogy“. Tančili, skákali kolem ohně, výrazný tóny, prožívali to a bavili se. Lidstvo udělalo krok vpřed(Bůh chaosu je nekonečný), proto ovládl novější „věcičky“ dvacettrojkou(Spirálové těch bylo 23, ta dálnice M23 na první freetek akci, to free)a tak různý další vezre významu čísla 23, ktery je odjakživa spojováno s teknem) . Tak když sem to malý zfetovaný díťě ráno na akci, na louce,brzo ráno na sluníčku a dívám se ty dnešní „shamany“ vim, že ten chaos(23)tady s námi je. Je tam kupa dalších lidí co znaj vyznam 23(dvojka jako ten dvojí význam) každej to číslo vnímá jinak) – (trojka spirála se začátkem a koncem)jako když bereme ty drogy začáTEKK -konec). Tak ten Bůh Chaosu tu byl před náma, když si dělali shamani party u ohně a zmašťovali se. Je tu s námi, když si děláme freečkový akce a žereme chemii. Bude tu i po nás a bude ovládat určitý skupiny(tehny ty kultury) lidstva. *Je mi 16,jsem mladá. Asi bych se hodila na tý akci k tý skupině ještěrů, ale ne ne ne! to free je komereční sračka a komerce se ke kvalitní freečkový tekno párty asi moc nehodí* Tak drazí přátelé to je můj význam čísla 23 a pochopení jak intezivní je ten zážitek z těch akcí na louce, brzo ráno na sluníčku, pohled na lidi okolo mě a ta zeď, přes kterou k nám sound system diktuje nepochopitelnou rychtu (pro někoho hudba co vymívá mozek). Někdo má rád golf a firemní večírky někdo zas tekno a drogy. Tak jen je nechte ať maj významy svoje! ;-)23

  2. ja se teda taky nejvic setkavam s teorii ze to znamena ‚to free‘, dost rozsirenej je i mytus o poctu clenu spiral tribe nebo poctu systemu na tehdejsich akcich apod. nekde sem cet ze cislem 23 byl oznacovanej buh chaosu nebo neco podobnyho a ze je to hodne spjaty s klf a romanem illuminatus, takze nepochybuju o tom ze ta symbolika je opravdu hluboka. me kdyz se nekdo zepta co to znamena tak odpovim ze je to tak tajny ze to ani sam nevim :]

  3. no já už si to přesně nepamatuju vim že to bylo něják řeknu to hodně hodně blbě ale prostě byla skupina :D ta vyhrála už nevim co :D všichni čekali na její vystoupení ale oni místo jejich „skvěly“ písničky zahrály nějákej šílenej masakr :D (myslim že ten zpěvák měl snad prasečí masku :D ) no a něco tam dělaly s tim 23 jniak 23 je něco jako buch chosu nebo číslo chaosu :) nevim to přesně už si to nepamatuju mám dojem že sem se to možná dozveděl z nějákýho odkazu z tohodle webu ale je to kurva dlouho :)

  4. Spiral Tribe byl freetekno soundsystém z Velké Británie, existující v první polovině 90. let 20. století. V letech 1990 – 1992 uspořádal mnoho free parties v Británii. Toto volné sdružení lidí se v dobách největší slávy rozrostlo až do počtu 23 lidí. (Z toho také vychází název SP23 a legendární číslo 23 .)) Jednalo se převážně o anglické a částečně i francouzské „hudebníky“. Bohužel anglická legislativa nebyla nakloněna těmto free-paties a byly přijaty zákony znemožňující volné (neorganizované) party o větším počtu osob. Po zatčení a následném propuštění v souvislosti s legendárním Castelmorton Common Festivalem se soundsystém přesunul do Evropy, kde se podílel na množství teknivalů. Spiral Tribe iniciovali i Teknival Hostomice 1994, čímž přispěli ke zrodu freetekno scény v České republice. Mezi nejznámější členy tohoto soundsystemu patří: 69dB, Ixi, Jeff,….

    převzato z wikipedie.cz

    1. Zdárek mašťáci a mašťačky 23 je odvozeno od prvního freetekno soundsystému Spiral Tribe, kterej měl v době nejvyšší slávy celkem 23 členů jenže Velká Británie tyto akce neschvalovala a proto bylo všech 23 členů tohodle soundsystému zavřeno do vězení po propuštění se přesunuly do Evropy kde si dále spokojeně rychtily :) PROTO ČÍSLO 23! :)
      S pozdravem Baruntekk ;-)

  5. Jasne vsichni co jste sem napsali komentar mate tak trochu pravdu,taky jsem vsechno cetl na internetu ale ono to neni tajny,jak jeden napsal ale je to tim ze to proste vzniklo aniz by to melo nejakou souvislost s teknem nebo free scenou,stejne jak nekdo psal v knize illuminatus kde se 23 obevovalo jako simbol chaosu a pak hudebnik ktery prave do hudby zanesl nebo nevim jak to napsat,sum a chaos a prave ten se seznamil se spiral tribe kterym se to proste zalibilo,asi z duvodu toho ze poradali party u dalnice m23 jak take jeden napsal a je to pravda,a taky protoze hudba(dneska uz asi muzu napsat tekno)kterou spiral tribe rozjizdeli obsahovala a obsahuje chaos,a mozna ze jich bylo 23 to nevim akorad se mi to zda uz moc nahod…a kdyz si to vsechno schrnete tak vas asi napadne ze to nema moc velky vyznam celkove pro tekno spis bych to bral jako simbol spiral tribe,a ne simbol tekna jak si vsichni myslej…duvod proc se vsichni tak zajimaj o toto cislo je ten ze se to hrozne skomercnilo a vsichni si malujou na ksiltovky 23 ani nevedi proc nebo si do nicku davaj 23 nebo vyrobci obleceni vedi jak to je tak delaj potisky s cislem 23 protoze vedi ze to je to co si lidi budou kupovat,a maj pravdu protoze lidi maji radi to co se libi otatnim.a to je cela ta tajnost,to lidi to udelali tak tajny a tak zajimavy,lidi co sami nemeli paru o co jde a v tom je celej ten problem….jinak jsem treba slysel ze je to rytmus tekna,pej 1,2,3,23,23,23..hahaha to je dobrej duvod proc bych si radsi nemoch rikat 1,2,3,33,33,33

    1. nejlepší , nejkvalitnější koment ;P díky za objasnění hledal jsem co to znamená páč všeci valí jak je to důležité jak žijou číslem 23 a je kolem toho až moc velký humbuk :D

  6. Jakub175: to s tim rytmem to je moje teorie :D ale platí to spíš o drumci :) Ale jinak si to vystihnul vcelku dobře a přesně,..

  7. 23 páč ako dva a tři ane 23 ajeto twofree a pro chytry hlavy f přemenenem překladu to znamena CHCI VOLNOST….twofreeTEKK= osvobodit TEKKno !23!

  8. je to opravdu tak tajne…ale enom pro toho kdo nezna aspon minimun historie tekna.
    souhlasim s tim co napsal ze to vychazi z romanu Illuminatus.napsali to dva americti anarchisticti spisovatele-R. Shea a R. A. Wilson!
    23 je BŮH CHAOSU!!!!!
    prvni akce se hrali u silnice M23 a taky ze clenu spiral tribe bylo 23
    ale opravdovy skryty vyznam 23 je BUH CHAOSU(kniha byla driv nez spiral tribe,ti se azu pak dali dohromady s Genesis P-Orridge.

  9. EFFA:prosim te nemusis se opakovat na tendle clanek je tu uz odkaz
    PATRICK23:ty nedelej chytryho protoze kdyby jsi byl chytrej tak vis ze je to uplna blbost,tekno vzniklo jako free!!!!a svobodny…

  10. 2 : 3 = 0,6666666… 666 je ďáblovo číslo. je to datum kdy Satan sestoupí na zem (jednou za 100 let – naposled 6.6. 2006). číslo 23 ovládá svět – Satan je všude. zemská osa je nakloněná o 23,5 stupňe. a co ta 5? to je přece 2 + 3. každý má číslo 23 ve jméně i datumu narození. prostě všude. jinak ve spojení s tekknem a technem to znamená to free (viděl jsem i verzi 2B3 (to be free). ale Satan je všude

    1. 666 určitě nepatří satanovi :) asi si málo poslouchal ve škole…
      V Římě byla taková hra – každé písmeno mělo číselnou hodnotu. Jeden člověk ze společnosti řekl číslo, součet hodnot písmen ze jména někoho, kdo se mu líbí, a ostatní přemýšleli, co je to za jméno, čili kdo je ten, co se mu líbí. No a 666 je součet ze jména Nero, čili císaře, který nenáviděl křesťany, čili jeho číslo nazvali číslem šelmy. 616 je pak součet ze jména Caligula, což byl ještě zrůdnější šílenec.. pro nevzdělané :)
      caligula byl poté brán jako příklad zla, neboli tzv satana / pekla…
      s pozdravem Máca hehe

  11. Vznik pozází z mýtických příběhů o takzvaných 11 šroubcích a 12 matičkách.V závěru vždy dojde k náhlému přebytí 1 matičky což má vyjadřovat centrální smysl paradoxu našich životů

  12. hm proste 23 mohlo se vymyslet treba 56 to je uplne jedno[ikdyž 5=2+3 a 6=2*3…….]:D nevim, prostě symbol neceho co se mi libi takze 23!!!!

  13. heej tak 23. komentář…nic chytrýho vam nepovim, jen sem viděla takovej filmek, myslim že se jmenoval … hmm… the number23 … nic spolecnyho z tekknem ze? dyt taky ne ale od te doby vsude vidim 23:) kdykoliv na hodinach, vypocitat se to da taky vsude ,prostě paranoia……. 23…23…23…:D:))))) a naviiic nejlepsi hudba takze prostěěě only 23……..kapiš?!:-P

  14. To ZuSKA.56: Hele mam stejne problem sic posloucham delsi dobu tekky ale nedavno sem kkouknul na ten film zhe number 23 a mam sileny psycho, jdu do prace a kolo si opiram o sloup (ten sloup je v rade dalsich sloupu a na jedna strane od meho kola jsou dva sloupy a na druhe tri) pak jdu do dilny tam ma nekdo polozeny dres s cislem 23 dale jdu do jidelny a zrovna je 23 tyden , jdu na vyrobni hjalu a tam jezdi vozicek s cislem 23 fakt sypot a nemuzu se toho zbbavit denne potkam tak 23x dvacet trojku fakt jako uz je to na prasky a premejslel sem jit za cvokarem s tim.

  15. Takže já stojím pevně za „TO FREE“ slyšela jsem i „TO be FREE“ což zní lépe… je to být volný… …volnost, která je nám tu v čechách toliko odpírána… prostě FREETEKNO má nejvíc kouzlo…
    Jsem jedna z těch co celé noci jen kalí a stejně zažívají euforku u beden… znáte to taky, když slyšíte desku kterou hodně dlouho ne a vás zavalí vzpomínky… jste FREE a jste tam… a je to faaaajn…
    heeeh letos kdyz mel byt Moraviatek jsem zjistila, ze tenhle stat je vazne v prdeli… rozbalil se sound a akcicka zacala… 1. den asi 80 lidi a druhej kdyz najeli frantici… zacalo to bejt zajimavy…, dokud nejaka vykroucena smazka tu z nedaleka jen tak , aby byl dulezitej na nas zavolal benga… ale i tak to byli super 2 dny, ale kurva me serou ty smazky co nemaj v hlave… jen vidijou fofrpisek a hovno z toho… sorry error… vypalila bych to vsechno, protoze tyhle lidi vetsinou nejsou FREE… je tohle normalni? nepochopim neasy

    sry, ze jsem zamirila uplne jinam, ale alespon jsem se vykecala xD

  16. Radioaktivní moucha

    nooo…koukám že názorů je to dost a s pár z nich se shoduju… =) a jak to tu tak čtu…taky mam štěstí na 23ku…to číslo je fakt všude…kouknu na hodinky a..? 23 hod./min….kouknu do učebnice matiky a…? zase 23…otevřu noviny…a co to je ku*va za stránku…? 23…šmarjá, potřebuju ciga, tak kolik mam financí…?a překvapivě…23…ale stejně vim, že to je tim, že sem na to číslo tak zaměřená…prostě, kdybych si toho tolik nevšímala, tak o tom ani nevim…kdyby mě teď začalo zajímat číslo 41, tak to je fuk, protože bych zas všude vídala 41čku =P

  17. 23 ric pic.. tohle je fakt studna vedeni! promenila se sice ve psychickou poradnu o nemoci s filmu ale tolik nazoru na 23 neni to jedno:) 23 si udelali technari (jestli bylo 23 neco jinyho predtim to smazky moc nezajma..) dete se z toho páva vyspat a treba vam dojde ze 23 je vlastne docela mily cislo a rozhodne nee ze bych musel za cvokarem kdyz dene potkam 20 smazek s baglem 23 a pak nejvic nahodou kouknu na cas a vidim 23.. lecba nepomuze to uz ste v pici

  18. pochybuju ze to nekdo vi uplne presne … pravdu tu muze mit kazdej …. ale nazor 2 : 3 = 0,666 se mi libi =) a ty typku cos zalozils tuhle soutez myslis ze TY mas pravo urcit kdo tu ma nejpravdivejsi nazor ?? neber si to osobne , vlastne osobne si to brat muzes ale neber si so spatne =) ric pic =) jo a ted reknu svuj nazor : myslim ze na 23 je kazdej zvyklej =)

  19. Symbolika cisla 23 saha dlouho do minulosti. Mayove povazovali cislo jako 23 jako cislo zakladni, vsimnete si okolnosti, lidske DNA se sklada ze 46 chromozomu, 23 od kazdeho rodice. Zemska osa je naklonena o 23 stupnu, obratniky jsou na 23. stupnich, konec ctyrsetleteho mayskeho kalendare je stanoven na 20.12.2012=23 23. Cislo 23 se da rici ze je temer kosmopolitni, lec je mozne ze si ho pouze vice vsimame, jelikoz ho vidame na parties ap., Spiral tribe bych rekl ze 23 prevzal z jejich mystickych duvodu, mozna proto se take jejich nakladatelstvi jmenuje Network 23. Rekl bych ze pocet clenu bude pouze shodou okolnosti, jelikoz symboliku cisla 23 pouzivali na deko jiz na zacatcich. piss

  20. 23 protožE na první rychtě byla stěna,která měla výkon 23 kilowat..
    záhada wyřešena tak už to nEřEštE__
    „23“ nawĚky teKK___–>><><<– všichni známe xD

    hEy lidi PiCz..!!

  21. Ciao… nekde sem se docet, ze 23 je v recke abecede PSI, tudiz psyche, Buh chaosu je taky jasnej,ze 2:3=0,666 je zajimavy ,ale 666 je stejny jako 999 ???? …. A jinak podle me v dnesni dobe zatim vidi skoro kazdej mladej TEKNO a svobodu , nic proti sam povazuju TekKno subkulturu za zajimavou a velice me bavi :):) ale podle me SpiralTribe to cislo jenom prevzali z urcitych duvodu(tezko spekulovat) a anglictina tomu dala vyznam volnosti … V historii se objevuje docela casto, ale jenom Buh vi co ve skutecnosti znamena….
    Mejte se cao

  22. 23 cislo znamena!!! je to z duvodu ze bylo 23 zakladajicich clenu tohoto stylu hudby.Castlemorton zapříčinil zavedení zákazu free parties zákonem z roku 1994 a uvězněno bylo 23 členů

  23. a navic spousta lidy ani nevi co je TEKNO a spiraltribe a i tak to vidy vsude ale jen od ty doby co se kouknou na film Number 23 :D ……………………

  24. říkal mi muj kamoš že …………. .bylo 23 chlapu kteří povozovalo TEKKNO jenomže se to nemohlo.a oni tom nev..tak jak to slyšeli poldove tak je nchali ZZAABBIITT.OD Tý DOBY 23 23 23 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  25. no ja myslel ze je to vypocet spiraly ne?? vyte nejdrive saou dna body a k tomu se prida jeste jeden a tak dale a tak dale ,,,takze je to kruch co se stale otevira :DD @

  26. to je snad jedno ne at to znamena co chce,patri to knam co mame radi tenhle styl..tady se zas nakej krutopřísnák nudí…

  27. jak nudi tak dej echo co to jude,ne?? tywe co ty wys za vedomi co to znamena jen to dej na plac ne?? Jen je spousta srandy kolem a niíkdo tape,druhej vy ,,,,jen nekdo to hani pac nic neda :DD

  28. hezkýý. někdo si dal tu práci a vykopíroval kus textu z mého navazujícího článku do toho videa
    Konečně jsem slavný :)

  29. Všichni tu píšete o chromozonech, maýských kalendářích, apodobně… Sice tekno poslouchám spíše okrajově, a na tenhle článek jsem narazil , po shlédnutí filmu ,,Number 23´ s tím že najdu kolik blbců se toho chytlo. A ano pokud nějaké číslo hledáš, tak ho taky najdeš, podíváš se na hodinky a máš tam 5 hodin a 28 minut, najednou odečteš 5-28=23 a ježišmarja to nebude náhoda.Pokud jste tím posedlí tak si zajděte za psychiatrem de totiž o těžkou paranoii pokud ne tak :) prostě si najdete odkazy a počítáte a počítáte dokud k tomu nedojdete zbytečné, ale kdo hledá najde a procvičit matiku není na škodu :D… Jinak nevím, která s teorii je pravdivá ,ale podle mně to je zbytečné řešit 23 je prostě vžité, a nevím kdo může určit, která teorie je správná když jich je milion, já třeba mám takovou že když odečtu lampy které vidím z pohledu z okna,plus počet nehtů na ruce plus první číslo data mého narození, to náhoda nebude :D 8+10+5=23 teorii jsou miliardy tak se nehádejte , která je ta pravá a pokud nemíníte běhat po free partých a někomu tam leštit nápisy na kšiltovce , protože vy máte pravdu tak to neřeště a poslouchejte….

  30. číslo 23 má spoustu významů … může znamenat:
    23=too free … jakože ,,víc volný,,
    23 je číslo Bohů Chaosu … podle vikingské mytologie (bohové chaosu jsou podle vikingske mytologie nejmocnější bytosti vesmíru a jsou ztělesněným zlem, hloupostí, chaosem)
    23 členů měl na počátku Spiral Tribe … anglický ,,pra-soundsystem,,
    nejpravděpodobnější vysvětlení ,,co znamená 23 ?,, ale je to první co sem tu psal … 23 jakože TOO FREE !!!

  31. Kouzlo toho čísla je v tom, že jen pár lidí zná celou teorii o tom, proč 23
    bůh chaosu, dávný kmeny, který ho uctívali, jejich rituály a jejich záliba v omáméní a rozjasnění (stejně jako dneska).
    Potom Spiral Tribe (členové), dálnice M23 a nakonec komerční blábol „to free“.
    Prostě se to číslo a free-kultura propletli a stali se jednim celkem.

  32. S číslem 23 poprvé přišli R. Shea a R. A. Wilson v trilogii „Illuminatus“, kterou napsali v letech 1969 až 1971. Pro ty, co nevědí, jedná se o americké anarchisticky laděné spisovatele. Knihy mají konspirační námět, plný tajných organizací a mystických náboženských kultů, odehrávající se v 80. letech v USA, míchá se zdrcující vážností všechny záhady, provázející lidstvo od jeho počátků dohromady. Od tajných služeb, templářských rytířů a kultu uctívačů bohyně matky vedou nitky konspiračních sítí až k tajemné sektě iluminátů, jejíž kořeny sahají až do věku Atlantidy. V ději se číslo 23 objevuje běžně a je jím označován bůh chaosu.

  33. přečet jsem si akorát „pojďme hledat význam symbolu 23“ pak asi dva komentáře.. a jsem línej dál číst, techno nebo tekkno nebo tekno nebo kkkkkkkkno mam rád a význam toho čísla neznam.. rád bych znal ale neznam, záleží na tom ? :D nová soutěž.. třeba o prodlužovák, to je fuk :D

  34. PÁRTY? DROGY? INTERNET? ANO,ALE AŽ SI UDĚLÁTE ÚKOLY Z ČEŠTINY!!! PRAVOPIS A GRAMATIKA DNEŠNÍ MLÁDEŽE JE K A T A S T R O F A !!!!!

  35. Castlemorton byl přímou příčinou zavedení faktického zákazu free parties přísným zákonem Criminal Justice and Public Order Act 1994 a uvěznění 23 členů Spiral Tribe. Po propuštění na svobodu v roce 1994 se Spiral Tribe přesunuli do evropských zemí, kde uspořádali řadu free parties a teknivalů

  36. 23 hodin rave k 1 hodině spaní dělá krásný klasický 24 hodinový den venku u beden…
    „Eat, sleep, Rave…Repeat!“

  37. Nevim co je tohle cislo zac, ale staci mi ze sem narozenej 14.9, svatek mam 23 kvetna a bydlim v baraku, kterej ma cislo popisny 1769

  38. Za 1. 23 protože bylo tolik členů na czechtekku…
    Za 2. 23 protože bedny měly 230 Kw…
    Za 3. 23 protože velikost hradby z beden byla 23 metrů…

  39. 23 v řecké mitologii je pro označení boha chaosu viz wiki…
    A ještě sem se setkal s tím že psichyjatrická léčebna byla na 23 oddělení.
    Co ve skutečnosti má 23 znamenat nevím XD Ale vým že je lepší chodit na free párty neš žrát drogy jako by to byl chleba. Karel

  40. Na první free party byl soundsystem o výkonu 23kw a ten patřil Spiral Tribe. Tato party byla tak luxusní, že se toho čísla všichni drželi, protože 23kw bylo na několika party po sobě. Takže můžu s klidem říct že Spiral Tribe vešli do historie

  41. nesouhlasim s par vyroky, cislo 23 neni tak uplne tekno, ackoli ho prevazne teknari pouzivaji, ale je to za 1. prvocislo, je oznacovano 23 jako system v prekladu (jsme MIMO SYSTEM) :) coz tredy jednoznacne neoznacuje jen teknare, ale veskere lidi , co nesouhlasi a zijíé mimo systém :))

  42. Věřímm že sinbol čísla 23 je nerovnováhq, Já si to nikdy neuvědomil, ale setkával sem se s ním od narození. Podle mého jsou tyhle dvě čísla (2 a 3) tak neslučitelná, že se v jejich síle skrývá odpověď na vše.

  43. Asi neznáte ještě jednu pro vás zřejmě nemilou skutečnost:
    23. písmenem anglické abecedy je W. Bělošští rasisté a rasističtí skinheadi užívají 23 jako tetování, aby tak zobrazili W jako zkratku slova white (bílý).
    (Průvodce rasistickou a extremistickou symbolikou, Střední policejní škola MV Praha 2003)

  44. Po precteni vetsi cati prispevku jsem dospel k zaveru, ze cislo 23 jednoduse bylo mysticke odjakziva a spojovalo mnoho vyznamu s teknem spojenych, ze se pro teknoscenu stalo symbolickym. :)

  45. 23 = sifra pro Mars – Illuminati – vyvoj peklo svetlo chaos
    Tekno = neverbalni nelinearni mimozemska komunikace
    4D life
    Next level
    Viva Spiral Tribe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..