Přeskočit na obsah

Foťáček

Chytla mě utrácivá nálada a pořídil jsem si nový foťáček Panasonic DMC-LS 80.

Já vím, není to žádný super aparát, ale je to velmi praktický, šikovný a rychlý foťáček, který naprosto dokonale splňuje moje požadavky (prostě si potřebuju nafotit desky, co se mi nakupily za cca poslední rok a půl).

Několikrát jsem tenhle foťáček už měl v ruce a říkal jsem si, že tohle mi vyhovuje. Cybershot na telefonu je naprosto k hovnu (už se konečně musím dokopat k tomu, abych ten šmejd reklamoval).

Lumix dělá fotky celkem slušné kvality, i za šera má výborný obraz, takže ho někdy vezmu na nějakou akci.

A to nejdůležitější je, že se to s mým starým digitálem nemůže absolutně srovnávat.

Můj vůbec první digitál HP Photosmart 735 je dnes již muzejní kousek. Nedávno (ono to je vlastně už hodně dávno) se mu ulomil kousek plastu na krytce baterií, takže sice drží, ale při hrubějším zacházení z něj vyletí obě baterie. Tehdy jsem ho kupoval za nějakých 7 tisíc a to byl panečku přístroj na úrovni :)

Dneska bych se musel hambou propadnout, kdybych někde takovou obrovskou, pomalou a těžkou škatuli vytáhnul a chtěl s tím něco vyfotit..

Zacouvejte stím vlekem sem. Zatočit klikou, přihodit lopatu uhlí, dolít vodu do chladiče, metr do země zavrtat zemnící kolík, čtvrt hodiny na nastavení menu a teď se prosím 5 minut nehýbejte, jinak budete rozmazaný…

Trošku přehnané, ale tak mi manipulace se starou elektronikou už dneska připadá a to se nemusí jednat jenom o fotoaparáty :)

Ani mě ulomená nedržící krytka baterií nijak netrápila, stejně jsem už dlouho přemýšlel o novém foťáku. Jedinou podmínkou při výběru nového přístroje byl slot na SD karty, kterých se mi doma válí spousta od předchůdce. Musel jsem si sice hned na displej nalepit ochranou fólii proti poškrábání a to ovládání a vůbec celé menu je taky trochu retardované, ale oproti HP 735 to je obrovský upgrade.
Za necelé 2 tisícovky je takový foťák výborná koupě :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..