Přeskočit na obsah

Moraviatek nebude

Pro někoho to může být smutné, ale já se musím jenom smát.

Směju se tomu cirkusu, který se v posledních dnech odehrává, směju se nekonečné lidské blbosti, směju se naivitě některých jedinců a taky se směju pokusům vzkřísit něco, co už je dávno po smrti.

Když jsem tu před nedávnem psal, proč nebyl a nebude Czechtek, ani v nejmenším jsem netušil, že se scénář bude opakovat a šílenství okolo jednoho největšího free festivalu tu bude letos znova.

Co se tedy stalo?

Vpodstatě to samé, co v roce 2007. Akce pod názvem Czechtek už neměla nikdy vzniknout, ovšem principielně se mělo tradičně pokračovat dál, akorát pod názvem Moraviatek. Bohužel (nebo bohudík) narůstající obliba tohoto free festivalu způsobila obrovské halo a nebývalý zájem tisíců lidí, kteří s touto scénou nemají nic společného, nezůstal bez povšimnutí. Toho se samozřejmě chytli novináři a senzace byla na světě. Celkový přehled dění a nafouklých mediálních bublin monitoruje czechtek.bloguje.

Může za to facebook, můžou za to sami (potenciální) účastníci festivalu, můžou za to novináři?

Kdo ví, každopádně ani já bych nebyl nijak odvázán z toho, že jedu na kalbu, ze které bude online přímý přenos vysílat televize nova…

Takhle se buduje underground.

Třikrát hurá posmrtné slávě Czechteku

1 komentář na “Moraviatek nebude”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..