Přeskočit na obsah

Lepší vyhořet…

Když se na mne obrátí kamarád s žádostí o pomoc při stěhování, nemůžu ho jen tak odmítnout.

Dnes se po několika měsíční pauze zase stěhoval. Vloni se shodou okolností ocitl bez bydlení a nastěhoval se ke svojí matce do garsonky. Je jasné, že v 1+1 není moc dobré bydlení pro 2 lidi a 2 psy. Někdy v listopadu si tedy našli větší byt o pár bloků vedle.
To bylo první stěhování.
Kdyby mi někdo vyprávěl, že se do garsonky vejdou 2 plné dodávky bordelu s nábytkem, tak bych mu asi nevěřil. Stěhovali se do baráku s výtahem v mezipatří. To znamená, že by se musel kus nábytku vynést po schodech k výtahu, nějak napasovat do výtahu pro 3 osoby, dojet nahoru a zase ho o půl poschodí snést dolů. Tedy výtah naprosto nahovno. Do třetího patra všechny skříně, lednici, pračku, postele a maminčin smeťák po schodech…

Dnes jsme to snášeli zase po schodech dolů. Našli si levnější podnájem. Dnes jsme měli přistavenou větší dodávku, respektive přímo náklaďák, takže se všechen ten bordel odvezl napoprvé.

V novém polorozpadlém smradlavém domu hrůzy už je výtah konečně v patře, ovšem je to takový mini-výtah, takže se do něj vešly akorát drobnosti, maminčin smeťák a menší kusy nábytku. Postel, skříně, lednici zase po schodech..

Je velmi pravděpodobné, že se letos budou stěhovat minimálně ještě jednou. A určitě do ještě smradlavějšího baráku bez výtahu a minimálně do sedmého patra…

U večeře jsem měl problém vůbec udržet vidličku. Nevim, jak to přežiju zítra v práci. Naštěstí už bude pátek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..