Přeskočit na obsah

MemoryStick Pro Duo

Hezky ten týden začíná… nejenom, že každé ráno cestou do práce brečim jak želva kvůli alergii, ještě navíc mě v pondělí přestala poslouchat paměťová karta v mobilu.
V neděli jsem z ní něco kopíroval do počítače a telefon ukazoval volné místo na kartě asi 35MB. V pondělí najednou bylo volného místa 41MB bez jakéhokoliv mazání nebo přesouvání ! Že by bylo něco špatně? A opravdu několik aplikací a her z karty nelze spustit. Tak je to jasné, není to chyba telefonu, je to chyba karty.
Naštěstí není ztráta aplikací tak bolestná, protože všechny důležité resp. často používané jsou v paměti telefonu. Několik her se také odebralo do křemíkového nebe… Stejně na hry v telefonu nemám poslední dobou vůbec čas, ikdyž java her tam mám něco přes 60MB(!) Navíc není problém je obnovit ze zálohy. Čert vem rozehrané mise v Galaxy on Fire a uložené postupy v Darkest Fear 3 :)
Už před nějakým časem jsem se rozmýšlel nad koupí nové (větší) karty, protože 512MB mi sice celou dobu (asi 1,5 roku, co svůj Sony Ericsson W810i mám) dobře postačilo, ale občas, když si chci poslechnout nějaký setík, tak musím dělat kompromisy a sem tam něco umáznout.
SanDisk se ukázal jako ne příliš spolehlivá značka, proto tentokrát padla volba na Memory Stick Pro Duo 2GB od Sony. Jakože vůbec původní výrobce tohoto typu karet (teda teď si nejsem jistý, jestli si tuhle kartu nepletu s nějakou jinou, ale mám ten pocit, že Sony jako první uvedla na trh právě tenhle typ paměťových karet) by mi měl dávat větší záruku spolehlivosti a trvanlivosti.
Tenhle telefon by údajně podle jakési tabulky na internetu dokázal pracovat i s kapacitou 4GB, ale nemá smysl kupovat větší, protože sám nevím, kdy si tahle karta usmyslí, že přestane fungovat a ztráta většího objemu dat by už příště mohla zamrzet víc, než pár nepoužívaných aplikací…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..