Přeskočit na obsah

Žrouti času

Není to tak dávno, co jsem narazil na zapomenuté záložky ve starém kompu, který musel být odložen pryč kvůli nedostatečnému hardwaru a taky kvůli místu (19″ CRT to už taky dneska jen tak někdo nemá- mimochodem nechcete ho někdo koupit?). Maminka si má alespoň na čem pařit sudoku, mahhjong a podobné gamesy. Wifinu na něm nerozchodím (možná nějakou krabičkou přes USB by se to povedlo, ale to by stálo peníze a pracné zprovozňování a upřímně se na to ani necejtím) ikdyž tam signál je a na dráty se už dneska taky nehraje. Takže je to už natrvalo prostě offline mašina (dnes už kalkulačka), která kdysi byla připojená ještě na modem.

Zajímavá exkurze do „internetové historie“ v podobě uložených záložek.
V záložce Games je několik RSS které by teoreticky měly přijímat dodnes, páč ty portály stále běží, ale nemám to vyzkoušeno.
Ve větším poměru jsou tu ale uložené odkazy na různé hry. Tehdy mě tyto hry velmi bavily a po zkopírování adres a ověření na síti jsou k mému potěšení stále platné ;)
Tower defence

Klasická hra, ve které musíte rozestavět věže kolem koridoru, kterým se snaží stále tužší výpravy, dostat do hradu. Postupným upgradováním a kombinováním věží musíte zničit co nejvíce nájezdů. Čím více vylepšená věž, tím větší jsou odměny za zničené nájezdníky. Hra končí, když se do hradu dostane 10 vetřelců. Bohužel hra má jeden celkem podstatný bug a to ten, že se čas od času prostě ztratí některá třeba i už dost vytuněná věž a pro celkovou sílu obrany to má mnohdy fatální dopad. Tvůrce hry zadržel 90 nájezdů, jak se píše v úvodu. Can you beat that?

Desktop Tower Defense 1.5

http://www.kongregate.com/games/preecep/desktop-tower-defense-1-5
Hra na podobném principu jako předešlá, ovšem v trochu jiném pojetí pravidel a možností a můžete si vybrat z několika herních módů a obtížností. Zde nechráníte hrad, ale určitou oblast, přes kterou se nesmí dostat ani jeden z rozličných vetřelců a stavěním věží jim tvoříte překážky, musíte ale nechat alespoň jednu cestu průchozí.

Bowmaster prelude

http://www.dragongamez.com/bowmasterprelude.htm
Opět se chrání hrad a opět se střílí, ale tentokrát se budete muset snažit o malinko více, protože střílení se odvíjí od toho, jak dovedete zacházet s myší.
Hra má zřejmě mnoho úrovní, ale nebyl čas ji dohrát do konce. Za získané peníze v předchozím kole kupujete lepší střely, vybavení nebo armádu. Hra je ze všech tří dnes zmiňovaných nejlépe zvukově vybavená a vydrží opravdu dlouho a pokud si necháte cookies, tak při příští návštěvě této stránky pokračujete od toho levelu, kde jste skončili naposled ;)

No jak sami vidíte, nejsou to zrovna nejideálnější hry pro modemové připojení, když sem tam na vás vyskočí nějaká ta reklamka, ale co se dalo tehdy dělat…
Linkuj.cz!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..