Přeskočit na obsah

Wi-Fi zesilovač

Jistě jste podobný problém řešili taky. Slabý signál, úroveň na hranici použitelnosti a výpadky. Na internetu naleznete několik řešení, jak zesílit wi-fi signál, případně jak ho dostat do míst, kde předtím nikdy nebyl. Můžete sáhnout po komerčních řešeních (a jistě i funkčních), ale ne každý si to může dovolit a ne každý snese pocit jako v mikrovlnce. Pak tu jsou i DIY řešení, které prakticky nic nestojí a mají také své výsledky. Zkoušel jsem si vyrobit praktický nástavec na wi-fi anténku podle tohoto návodu Honzy Kuthana a tak nějak jsem si u toho říkal, proč propalovat spodek lahve, když nahoře je díra jak do … hrdla flašky a proč nepoužít místo spodku lahve vršek? Pro upevnění anténky do větší díry poslouží gumová průchodka a efekt by to mělo mít stejný.




Vzal jsem tedy 2l PET láhev a hrdlo upnul do svěráku, které jsem následně uříznul v úrovni pod víčkem. Z lahve jsem vyříznul takový líbivý tvar lopatičky, protože lahev se uprostřed zužovala, myslel jsem si, že to bude „jakože více parabolické“. Brusným papírem ohladil hrany a vnitřní část lahve zdrsnil, aby lépe drželo lepidlo a nalepil alobal.

A teď hurá vyzkoušet. V pokoji, kde je signál na 12-13%(tedy žalostně málo) se po nasazení anténky téměř nic nestalo, maximálně signál poposkočil na 14%. Nějak to nefunguje pomyslel jsem si, nebo je ta anténka prostě moc blízko u zdi a moc paprsků se tam neodrazí a nebo jsem prostě neschopnej.

Bohužel anténku dále od zdi moc dát nejde, protože dál nevystačí kablík a jelikož to je tažené už přes jeden prodlužovací USB kablík, tak přes dva to prostě nejde (zajímavé), takže pobíhání po místnosti s anténou v ruce a chytání nejlepší pozice se nekoná. A tak mě napadlo zkusit udělat nástavec z toho spodního dílu flašky, jak bylo v návodu. A tentokrát přesně půlkruh, žádná lopatička!

Nažhavil jsem páječku, proškvařil díru a vystřihnul téměř stejný tvar, jako v návodu. Sbrousim, zahladim, zdrsnim, nalepim a hotový výrobek navleču na anténku a zase nic. Zkouším tento výtvor připojit i k notebooku, opět bez výsledku.

Buďto mám šmejdskou anténu – což je dost pravděpodobné, co bych za těch pár dolarů taky chtěl. Nicméně hrabat se v tom nebudu, jsem rád, že to funguje alespoň takhle. A nebo je tu ještě jedna možnost: dělám něco špatně, ale co?

2 komentáře na “Wi-Fi zesilovač”

  1. Ahoj,mám usbwifi s káblíkem.Doma chytám nezabezpečené sítě s jednou čárkou a proto jsem se rozhodl že si signál zvýsím.
    Můj první zlepšovák byl že jsem měl usb přilepené na stěně a vytočené na nejlepší stranu k wifi sítím.***jedna čárka

    Pak mě napadlo že bych si mohl udělat anténu s plechovky od piva.
    vyříznul jsem díru narval do díry usb a nalepil na stěnu.Bohužel bez výsledků.

    Sehnal jsem si měděný metrový káblík a obmotal ho kolem usbčka.Najednou jsem začal chytat více sítí ale signál se mi nezvětšil.

    Nakonec jsem vzal obyčejné Cd,kus papíru a alobal.
    Na polovinu A4 jsem nalepil alobal a měl alobolovou kostku.
    Alobaloou kostku jsem naletil na CD (cd leží a alobalová kostka je nalepená na CDčku stojaté.
    Otvorem Cdčka jsem provlekl usbčko a namířil jsem ho na wifi sítě.
    Nevím přesně o kolik se mi signál zvýšil ale vím že mi internet jede rychleji.
    Vyzkoušel jsem hrát i multiplayer hry.
    Hamachi taky jelo.
    Torrent taky funguje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..