Přeskočit na obsah

Nabíječka alkalických baterií

Někteří hazardéři mají opravdu velmi zvláštní zvyky.
Jednou jsem slyšel o koumákovi, který měl svůj originální recept na přípravu pokrmů, později jsem se setkal s člověkem, který to tak údajně také praktikoval: Z měděného drátu o průměru cca 2 mm si udělal cívku, do ní strčil klobásu, chytil do kombinaček a oba konce drátu strčil do elektrické zásuvky 230V. Protože cívka měla nějakou indukčnost, nevyrazilo to pojistky hned, ale po pár vteřinách, když už byla klobása krásně upečená…
Tento člověk také údajně nabíjel alkalické jednorázové baterie v nabíječce pro Ni-Mh monočlánky. eco carger EVOLVE
Ani jedno z výše popsaného nikomu z vás nedoporučuji zkoušet! V dnešní době už máme mikrovlnky, které ohřev takové klobásy zvládají relativně bezpečněji a pro nabíjení obyčejných baterií se zrovna nedávno objevila taky jedna zajímavá nabíječka alkalických baterií.




Opravdu, není to překlep. Alkalické baterie lze nyní dobíjet jako nabíjecí akumulátory. Vybité baterie by se neměly vyhazovat do směsného komunálního odpadu a díky nabíječce EVOLVE ECOcharger to teď bude dělat málokdo.
EVOLVE ECOcharger je patentována skoro po celém světě, certifikována pro EU a pokud máte kvalitní a nepoškozené alkalické jednorázové baterie, které nejsou vybité úplně na minimum, chytrý mikroprocesor v této nabíječce pracuje s nízkým proudem do 50 mAh, generuje krátké slabé pulsy, které znovuaktivují chemické procesy v baterii a zvýší tak napětí baterie, což podle typu a stavu baterky lze opakovat až 20x!

Na každé alkalické baterii naleznete upozornění o zákazu nabíjení. S tímto přístrojem můžete zákazy a nařízení do jisté míry porušovat. Není to jen hloupá nabíječka. Sama pozná, které baterie nabíjet lze a které už ne, má vestavěné čidlo proti přehřívání a nabíjecí proces nepotrvá víc jak 4 hodiny, protože po té době se sama odstaví. Při zůčtování domácích financí pak zjistíte, že provoz bateriového přístroje vás opakovaně dobíjenými alkalickými bateriemi nevyjde na více než 1 korunu!
Není to báječné? Je to báječné a proto volejte na číslo uvedené na obrazovce a pokud zavoláte do 30ti minut od našeho vysílání…
Co to tady plácám? Nikam volat nemusíte, stačí navštívit některý z desítek e-shopů, které EVOLVE ECOcharger nabízejí a jednoduše začít šetřit přírodu i peněženku ;)

4 komentáře na “Nabíječka alkalických baterií”

  1. Už ji někdo osobně zkoušel? Není to jen reklamní trik? Chtěl bych nejakou kvalitní nabíječku a nemusí nebíjet alkaliky, stačí nabíjeco ale kvalitně a se vším co by nejaká dobrá měla mít.

  2. Hlavně si přečtěte ty nesmysly na eco.evolve.cz
    cituji:
    • maximální kapacita pro každou ze 4 dobíjených baterií je 2700 mAh
    ( jak mám vědět, jaká je kapacita mé baterie- na primárních článcích to není uvedeno,
    jen na dobíjecích).
    • nejvyššího počtu dobití baterií dosáhnete tím, že budete používat kvalitní značkové alkalické baterie, které byly vyrobeny nedávno a nebyly úplně vybity
    ( kdo mi řekne, kdy mám ze svého zařízení baterku vytáhnout, aby nebyla úplně vybitá?)

    Teď to nejlepší:
    „ECOcharger pracuje s nízkým proudem 50 mAh a je vhodná i pro dobíjení nízkokapacitní akumulátorů Ni-MH/Ni-Cd“.
    (Dám příklad – alkalický článek je z poloviny vybit, dejme tomu, že jeho počáteční
    kapacita je 1800 mAh. Tj. budeme dobíjet 900mAh do plné kapacity. To dělá 900:50 mA = 18 hodin. Navíc každé 4 hodiny musím tento proces aktivovat. A to nemluvím o baterce s větší kapacitou a více vybitou!!!!

  3. Jdou nabíjet i v nabíječkách na RAM články. Ale předchozí vybíjení nesmělo být příliš dlouhé (hodiny, DO,.. takové můžete vyhodit).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..