Přeskočit na obsah

137 komentářů čeká na schválení

Včera jsem si pěkně zavařil.

Tak trochu jsem nakousnul, že mě trápí spam v komentářích a protože už bylo pozdě, odložil jsem to na další den.

Dneska v noci se vzbudím neobvykle brzo, tak ve tmě zapátrám po telefonu a zapnu ho, abych se podival kolik je hodin, protože mi připadalo, že jsem už dostatečně odpočatý a je čas jít do práce.
Jakmile se telefon přihlásil do sítě, začal krkat jako o život ( v sobotu jsem měl k obědu pizzu a parádně se mi po ní krkalo, takže jsem si jeden 90dB projev nahrál na telefon a nastavil jako upozornění na zprávu :))

Bylo půl čtvrté ráno a telefon zakrkal celkem 128x a každou další minutu znova a to mě prostě zvedlo z postele abych se podíval, co se to děje.

Jakýsi robůtek začal dělat neplechu pod příspěvkem Anti Summer Of Dope.

Zřejmě to slůvko DOPE v názvu se mu zalíbilo natolik, že začal chrlit pod článek obrovské množství příspěvků, ve kterých nabádal ke koupi jakýchsi pochybných léků a ochranu proti spamu obešel šikovně tak, že jediný odkaz, který v příspěvku byl, byl součástí profilu, takže ochrana si myslela, že je to člověk, který má svoje stránky a email a chce mi něco moc důležitého sdělit v komentářích a příspěvek se zveřejnil.

Nastavil jsem tedy schvalování komentářů a myslel, že se to potom všechno smaže najednou. Jenže telefon krkat nepřestal.

Byla tu možnost ztlumit hlasitost telefonu a vypnout vibrace a spát dál a nebo s tím něco udělat.

Naštestí jsem se rozhodnul pro tu druhou možnost, protože promazávat ráno několik stovek zpráv v telefonu se mi nechtělo. Jako první jsem nadefinoval několik zakázaných slov v komentářích, ale nadefinovat celou IP adresu, ze které se to valilo mě v ospalosti nenapadlo.

Místo toho jsem stáhnul a nainstaloval (bohužel bez efektu) Raven’s antispam plugin, který se mi nepodařilo zprovoznit doteď, ikdyž jsem zkoušel několik postupů podle několika návodů i od samotného Kahiho ve fóru.
Bylo půl páté, upozornění na nové příspěvky už dávno vypnuté, telefon promazaný a já měl všeho dost a chtěl si jít ještě lehnout, protože zachvíli vstávám…
Nechal jsem tedy robota, ať si zasírá můj vzkazník dál s drobnou nadějí, že jsem mu to s tou zakázanou viagrou a „medical“ a několika dalšími alespoň trochu znepříjemnil. Trochu zalitoval toho, že ten internet takhle v noci lítá jak ďas a přes den to je utrpení a šel zase spát.

Robot začal spamovat krátce po půlnoci a skončil v 9:25. Když jsem se přihlásil, vyskočilo na mě 137 komentářů čeká na schválení. Již plně při smyslech jsem začal studovat příspěvky a trochu rozšířil seznam zakázaných výrazů v komentářích.

Může se to někomu hodit, tak ten seznam zveřejním a možná tak ušetřím někomu podobné trápení…

viagra
buy
sex
Gay
rohypnol
medic
meds
pills
pain
health
83.233.30.32 – to je adresa toho hajzla, bohužel mě to v noci nenapadlo
pharmacy
toxic
dose
precscription
Dilaudid
tramadol
Hydromorph
Purchase
sell
Symptoms
farmacias
order
Acepromazine
Tramadol
fedex
depression
milligrams
shipping
Orgasm
overdose
Nitroglyc

Je to pro mě poučení, že jakmile se vyskytne podobný problém, není dobré otálet s řešením :)

4 komentáře na “137 komentářů čeká na schválení”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..