Přeskočit na obsah

LIBERTAS – prvý slovenský dokument o kryptomenách (2021)

btc nobody use it

Žijeme v šílené době. Dokážete si vůbec představit, že byste museli vzít svůj kufr s nejnutnějšími věcmi a odjet ze země? Ať už důvody emigrace jsou jakékoli, nemůžete mít jistotu, že se do své země, svého města, svého bytu ještě někdy vrátíte. Ani nemáte jistotu, že kvůli tomu ještě někdy uvidíte své známé a příbuzné, své domácí mazlíčky nebo svůj majetek.

Máte nějaký majetek? Máte zainvestováno do nemovitosti? S trochou štěstí při případném návratu budete mít jen vymlácená okna a vyrabovaný byt nebo dům. Pro tisíce Ukrajinců toto ze dne na den přestalo existovat. Neví jestli se vůbec vrátí domů, neví jestli vůbec nějaký domov ještě mají.

Máte hotovost nebo peníze na účtu? To vám bude v cizí zemi k ničemu. Navíc pokud je budete chtít směnit za místní měnu, tak se vám to moc nevyplatí, protože vaše měna docela hodně poklesne kvůli situaci ve vaší zemi a nikdo to od vás nebude chtít koupit.

A co zlato? Pokud ho máte více, pravděpodobně ho všechno neodvezete. Pokud si s sebou chcete vzít hodně zlata, buďte si jisti, že ještě před hranicemi vás někdo podřízne a okrade. A kdyby se vám to přeci jen podařilo, hodně těžko budete hledat obchod, kde zaplatíte rohlíky zlatými slitky.

Máte nakoupené akcie? Hodně štěstí v cizí zemi, až se za ně budete snažit koupit chleba nebo dětské pleny…

Máte svých 12 nebo 24 slov?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..