Přeskočit na obsah

Koho se krize nedotkne?

Malá úvaha na téma, kdo finanční krizi nepocítil, případně ani vůbec neví, že nějaká krize je?

O hospodářsko-finanční krizi se mluví dnes a denně a tisíce lidí už přišlo o práci, má zkrácenou pracovní dobu, nebo snížené finanční ohodnocení. Dalo by se říct, že neexistuje člověk, který by ten podvod neznal, nebo o něm alespoň neslyšel.

Já si ale troufám tvrdit, že třeba v čechách je ještě spousta lidí, kterých se finanční krize nijak nedotkne a ani jim nemusí přidělávat starosti.

Ano, mám na mysli cikány. Problémová a nepřizpůsobivá individua, výžírky, zloděje a povaleče, na které všichni slušní lidé musejí vydělávat.

Aby bylo jasno, nejsem žádný rasista a neházím všechny do jednoho pytle. Já rozlišuji Cikány a Rómy.

Rom je dobrý člověk, pracuje, nekrade, ani není příživa na systému a vede spořádaný život, jako většina slušných lidí. Moc jich po světě neběhá, přesto jsem jich několik osobně poznal a ráno cestou do práce jich několik rád potkávám :)

Cikán patří do té druhé skupiny menšiny, porád něco chce a pořvává DYSKRYMYNÁCE! Vyskytují se ve skupinkách, odchyt je zakázán, přestože si jejich chov vlastně všichni češi platí. Jejich obhájci jsou lidé, co měli to štěstí, že se ještě blíže nesetkali s některou skupinkou, která jenom chtěla koupit cigára

Černoch, Arab, Žid, Vietnamec, Slovák či kdokoli jiný s dobrým úmyslem mi nevadí. Problém bude, až ta nastalá celosvětová krize donutí lidi po celém světě k trestné činnosti a všichni začnou krást.

Mám snad začít krást taky?

Nezůstane jen u kradení, začne se vydírat a vraždit! Raději nedomýšlet…

Tím už ale moc odbočuji od jedné dnešní odpolední myšlenky, že Cikáni možná mohou něco tušit, když v peněženkách svých obětí nachází méně hotovosti, než před nějakým časem…

Na záchodě jsem četl jeden vtip, který se dá aplikovat i do dnešního článku:

Zakuklenec s nožem v ruce přepadne v noci zámožně vypadajícího pána a povidá:
-Dej mi všechny svoje peníze nebo zemřeš!
-Víte vy kdo jsem? Já jsem poslanec…
-Aha, vtom případě mi dej všechny moje peníze!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..