Přeskočit na obsah

Concorde Scratch Set

Výstupní napětí při 1 kHz: 7,0mV
Vyvážení kanálu při 1 kHz: 1,5dB
Odstup kanálu při 1 kHz: 25dB
Odstup kanálu při 15 kHz: 15dB
Frekvenční rozsah: 20-20.000 Hz
Typ hrotu: sférický
Přítlačná síla: 3,0-5,0 g
Přítlačná síla doporučená: 4,0 g
DC odpor: 750 Ohm
Indukčnost: 450 mH
Doporučené zatížení: 47 kOhm
Hmotnost přenosky: 18,5g

To vše v parádní hliníkové krabičce jejíž obsahem je tato přenoska s hrotem + náhrádní hrot, kartáček a plastový kryt hrotu.

Proč tu o tom píšu?

Protože právě dnes jsem si 2 kusy těchto přenosek koupil a částečně tím tak vyřešil trápení těch, co mi chtěli něco věnovat pod stromeček…

Není to ale dárek jenom a pouze pro mně, ale ocení to všichni, co přijdou na některou naši akci ;)

Původně jsem se rozhodoval mezi Q-Berty nebo Nightcluby, jenomže jde mi o scratch, takže Nightcluby s eliptickým hrotem nepřipadají v úvahu. Mají sice asi nejlepší zvukové vlastnosti ze všech dostupných, ale to by mi z těch desek za chvíli moc nezbylo a hroty by to asi taky moc dlouho nevydržely. No a Concorde Q-Bert mají 11mV výstup, čehož jsem se dost bál v kombinaci s Vestaxem PMC 280, proto Concorde Scratch.

Stantony už nikdy více! Nejenže se tyhle poslední hroty velmi rychle opotřebovaly, ale v porovnání zvuku s tímhle typem přenosky je značný rozdíl.

Něco jako kdyby si člověk vyndal vatu z uší, nebo poslouchal skladbu nejprve z telefonního sluchátka a pak normálně. Zvuk je výraznější (i při udávaných 7mV na výstupu), čistější a lépe čitelnější. Přenoska primárně na scratch má i tak překvapivě vynikající zvuk a dobře drží v drážce.

Ikdyž banánky jsou spíše pro gramofony se zahnutým raménkem, není v tomto případě žádné výrazné kolísání balancu ani přeskakování jehly při prudkém zacházení. Ze začátku mi hrál přeci jenom levý kanál víc než pravý, ale než se dostala deska do poloviny, tak se úroveň srovnala. Jehla se zřejmě potřebuje dostat do provozní teploty, ale i tak to ještě není úplně ono, ale tak trochu jsem s tím počítal a není to žádný problém.

Pro začátek se jeví všechno velmi dobře: zvuk i držení v drážce. Uvidíme po čase. Samozřejmě nic není dokonalé a stane se, že jehla někdy přeskočí, zvlášť u těch moc ohraných desek nebo u starých desek, ale to už s nima člověk musí dělat fakt psí kusy…

Tak jako vždy, nejspíš na tom brzo nahraju nějakou testovací nahrávku, tak se těště :)

1 komentář na “Concorde Scratch Set”

  1. Hoj.tajá mám taky PMC280 a úplně stejný problém:velké vybuzení signálu.Ustarších desek to jde ale u nových musím mít gain na min a pak max ubírat basy.jde si na to lehce zvyknou ale taky přemíšlím že koupím Concordy.Teď mám Stanton Grovemaster II a Trackmaster (nemohu si stěžovat na Grovemasterku-hutný přesný basy),ale má prostě ještě větší napětí jak Trackmaster.je mi jich líto ale asi půjdou do světa.nebo jako nahrádní kdyby něco.Hraji spíš minimal-tech atd takže bral bych nějakou Eliptickou.Co by jsi bral ?ale aby mě to nezrujnovalo.zatim

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..