Přeskočit na obsah

To už jsem slyšel

Pravidelně jako každý rok se i letos koná festival SOL. Tentokrát se ta celá šaškárna přesunula do Hradce Králové, ale to neznamená, že bysme letos neuspořádali antifest :)

Teprve před nějakým týdnem se mi dostal do ruky letáček na tenhle fesťáček, kde byly vypsané všechny „hvězdy“ vystupující na SOL. První co mě při pohledu na ten obsáhlý seznam interpretů napadlo bylo To už jsem slyšel. Každý ročník SOL má (nebo alespoň měl) nějaké motto, nějaké moudro. Minule to bylo největší mejdan od stvoření party nebo tak nějak, letos to bude we call it techno a já tomu dávám To už jsem slyšel.

Opravdu, všechny tyhle „umělce“ a „stars“ sem do čech Bleha (nebo některý jiný promotér) vozí prakticky každé tři měsíce a s nebývalou pravidelností je lineup každého ročníku SOL poskládán z těch samých jmen, co byly minule. Kupříkladu takový Chris Liebing tu už možná sedmým rokem (co já pamatuju) pravidelně hraje na tomto festivalu, či některé další klubové akci. Jak si tak prohlížím jejich stránky, tak zjištuji, že svoje ohrané desky vám budou opět pouštět Scan X nebo Afrika Islam. Nebyl by to Bleha, kdyby na jeho festivalu už po sté nevystoupili Space DJz atd.

Samozřejmě festival se snaží jít s dobou a tak se stále většího prostoru dostává i v současné době velmi oblíbenému drumnbassu v podání umělců, kteří v naší zemi zvané Kocourkov taktéž vystupovali už několikrát…

A aby toho nebylo málo, tak se možná i k vám doneslo, že ke čtyřem hlavním pódiím letos přibudou menší vybrané pódia poskládané ze soundsystémů, které vyslyšely výzvu zahrajte si na SOL. Aneb prolínání komerce s pseudo-undergroundem, aby smažky měly ještě více příležitostí ke spalování efedrinu a dramaturgie se snaží zachránit upadající festival doplněním stylů, které jsou teď v kurzu, když už to jejich techno moc lidí nebere. I mě napadlo, co takhle udělat antisamr přímo na samru? Smažkám pouštět terror a noise až by jim z toho shořely návleky a na svém smaho-party-kostýmku by si zezadu udělali hnědku :) Takový pocit musí být k nezaplacení, ale máme přeci taky nějaký charakter a vkus a do takových excesů se není radno pouštět!

I přes unavující repetetivnost a minimum inovací má tento festival spousty příznivců, kteří se za branami festivalu dobrovolně nechávají odírat o peníze, aby pak v diskuzi na stránkách vyjádřili svou lítost nad zlodějským žetonovým platebním systémem a nefunkčností(nebo nedorozuměním) některých principů a zákonitostí(vykupování kelímků)

Čert vem festival, kde z vás budou ždímat peníze při každé příležitosti a za jakéhokoliv počasí, je tu opět alternativa, která nabízí něco, co mega komerční fesák nemůže nabídnout!

Festival odtáhnul do vedlejšího města, my zůstáváme! Znamená to tedy, že v noci si budeme muset hlídat hladinu hluku, ale ten les to pohltí (léty ověřeno) a stejně jako loni připravte se na 2 pódia, haluzoprojekci, hospodu s lidovými cenami a kalbu až do… konce :) Opět se budeme snažit o rozmanitou hudební produkci a nemusíte se bát, že byste si na naší akci někdy řekli To už jsem slyšel. A jako vždycky: drogy u nás neseženete! Pro drogy musíte na SOL !

3 komentáře na “To už jsem slyšel”

  1. ja myslim že prilis cist nemusi, staci pouze citit to co vychazi z nitra a ze je velmi osvicen. . . . nadruhou stranu vlete zalizt do hospody, taky neodpovida tomu co ja vyznavam, nicmene ospravedlneno myslenkou protestu, ze asi za plotem hypodromu to vyslat smerem ke koňodráze nejde.

  2. Co je špatne?
    Mimochodem hospoda bude zajišťovat jídlo,pití,fotbálek atd.. Hrát se bude pochopitelně venku(že se jedná o open air a další podrobnosti zjistíte na webu)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..