Přeskočit na obsah

Budu mít nový telefon

Možná bude tento příspěvek trochu protikladný k včerejšímu článku, ale plánuji si pořídit nový telefon. S lepším foťákem, větším displayem a GPS navigací.

Už před mnoha lety byl v jednom časopise koncept mobilu budoucnosti. Navigace, bohatá multimediální výbava, 2 projektory- jeden na klávesnici a druhý na obrazovku. Nejúžasnější věc pro mne byla vize telefonu s klíčkem jako u budíku, kdy stačí natáhnout klíček a naakumulovaná energie by postačila na odeslání SMS nebo krátkého hovoru, což je velmi praktické, když nemáte po ruce nabíječku a potřebujete si zavolat. Je to už více jak 5 let, tak kde ty technologie sakra jsou?

Včera byl na mobilmanii megatest nového Sony Ericssonu C702. A tak nějak mě napadlo, že ačkoli mi můj Sony Ericsson W810i prozatím slouží a dostačuje mým nárokům, proč si nepořídit nový mobil?



Během dneška jsem sondoval, zda-li by se nenašel kupec mého stávajícího přístroje a kupodivu by se našel. Takže už je víceméně rozhodnuto. Na internetu se cena nového neblokovaného (ale určitě customizovaného) přístroje pohybuje od 8324,- do 6440,-Kč, což je částka, za kterou jsem na začátku roku 2007 pořizoval svůj W810i. I tehdy jsem chtěl telefon s GPS navigací, jenže to byly ceny takových galaktičných přístrojů ještě v pětimístných cifrách. Je mi jasné, že kvalita takové navigace bude odpovídající ceně, ale i tak je to velmi šikovná věc, kterou využiju.

Já sám si říkám, že by to možná chtělo vyzkoušet jiného výrobce, ale se značkou SE mám dobré zkušenosti a připadá mi, že na internetu je početnější komunita právě majitelů Sony Ericssonů (to bude asi tím, že se o jiné moc nezajímám) a od toho se odvíjí dostupnost softwaru a podpory.
Například telefon značky Nokia bych si už nikdy nekoupil, nejspíš proto, že Nokie mne nejednou zklamaly, jejich telefony nemají co nabídnout a připadá mi, že je Nokia o krok pozadu oproti ostatním výrobcům.
O ostatních značkách se snad ani nemá cenu bavit. Kupříkladu takový Samsung (jehož jednoho telefonu jsem také nějaký čas byl majitelem) je spíš značka pro vysavače ne?
S jinými výrobci nemám větší zkušenosti, takže nemohu soudit. Rozhodně ale netvrdím, že Sony Ericsson je nejlepší výrobce telefonů! Tyhle telefony mi ze všech prostě nejlépe sednou a jsem na jejich koncept zvyklý a vyhovují mi.

Na smartphony se ještě necítím. C702 se přesně trefil do mého vkusu a (téměř) naprosto splňuje moje požadavky. S novou paměťovou kartou jsem se asi trochu unáhlil, protože do nového telefonu nebude pasovat, tak alespoň bude mít můj starý telefon nějakou přidanou hodnotu pro kupujícího. Budu chvíli prohrabovat internet pro co nejvíce informací, ale už mám v podstatě jasno ;)

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..