Přeskočit na obsah

Nový Star Trek měl dnes premiéru

Ještě v tomto století vypukne na naší planetě 3. světová válka. Na jejím konci zůstanou zbytky lidstva na zpustošené a chudé planetě. Bláznivý vědec Zefram Cochrane ve snaze vydělat si na alkohol, vymyslí raketu na warpový pohon a na pár okamžiků s ní vyletí do vesmíru. V tu chvíli letí jen pár světelných let od Země mimozemské plavidlo, které zachytí Cochranovu raketu a vydá se za ní Zemi.

Píše se rok 2063 a lidstvo poprvé stojí tváří v tvář mimozemské civilizaci, Vulkáncům. Ti přicházejí v míru a poprvé od doby prvního úsvitu přestane lidstvo mezi sebou válčit, spojí svoji sílu a tu věnuje poznávání vesmíru, navazování prvních kontaktů s jinými civilizacemi a vstoupí do Federace planet. Přestanou existovat peníze a na Zemi nastane blaho. Alespoň takto si představují naši budoucnost tvůrci legendárního Star Treku, který se již brzy dočká dalšího filmového zpracování. Premiéru si odbude 7. dubna v australském Sydney a do našich kin se dostane 7. května.



Film natočil režisér J. J. Abrams, který stál například za Armaggedonem nebo za Mission Impossible III. Hlavní roli, kapitána Kirka ztvárnil zatím méně známý herec Chris Pine a ve filmu uvidíme i Leonarda Nimoye, který ztvárnil pana Spocka v původním seriálu. Děj se má odehrávat v období mládí Jamese Kirka, kdy se poprvé na akademii setkává se Spockem a zažívají první dobrodružství ve vesmíru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..