Přeskočit na obsah

Seru na Last.fm

Je to teprve pár dnů, co jsem se přidal na last.fm. Tato služba mi za tu krátkou dobu přehrála několik zajímavých skladeb, několik nijak zvláštních a některé jsem sylšel dokonce i 4x.

Zpráva o zpoplatnění last.fm zvedla ze židle nejednoho uživatele a mnoho jich hromadně opouští tuto službu. navíc, když Last.fm neuvedl ani pořádně důvod.

Patřím k nim i já, sic jsem relativně nový uživatel, ale když jsem se tam registroval, nikde se o žádných poplatcích za běžné používání nepsalo. Nechtěl jsem ani ty jejich zpoplatněné výhody, jen občas poslechnout něco zajímavého a vše se tvářilo jako zajímavý hudební projekt, který je free.

Když se ale tento týden začalo mluvit o tm, že zdarma budou moci nadále poslouchat pouze uživatelé v USA, Německu a Británii a ostatní budou muset dávat měsíčně 3 eura, přidám se k těm podvedeným a okradeným uživatelům, kteří teď nemají žádnou možnost získat svoje statistiky (stejně tak jako třeba na Facebooku je veškerý vámi nahraný obsah navždy majetkem společnosti), aby mohli přejít třeba k jiné službě: Strčte si to vaše rádio někam, já odcházím!

Nikde není zatím dáno, od kdy se začne platit, ani jakým způsobem budou platby realizované, ale vyzívám všechny uživatele této podvodné a vychytralé služby, aby dali jasně najevo, se si s náma nikdo pr**l vytírat nebude a všichni hromadně zrušili svůj účet, jakmile po nich budou chtít zaplatit!

5 komentářů na “Seru na Last.fm”

  1. Tři eura projezdím jeden den do práce, na měsíc si myslím že je to fér. Všechno je o právech, ale říkej jim, že neposloucháš komerční věci. Provoz serveru taky neni zadarmo ( musis krmit krecky co honej kolecko ) Ale pokud nechceš last.fm využívat tvoje volba.

  2. Když je všechno o právech, tak proč to US UK a němci mají gratis?
    Ať mi nikdo netvrdí, že maj tak mizerný management, že se musí schylovat k takovým věcem. Kdyby přidali víc tlačítek Buy from XXX a nějakou tu reklamu, mělo by to určitě mnohem lepší dopad, než úbytek posluchačů a taky by měli zisk ze všech zemí…

  3. 3 eura za měsíc není nic, stačí si dát v hospodě o tři piva méně. Já mám last.fm rád, díky němu jsem si rozšířil svou hudební sbírku o kvantum nových interpretů ze světové grind scény :)

  4. Jestli dojde k zpoplatnovani, sluzbu stejne jako autor clanku opoustim.zda se mi totiz ze posledni dobou dochazi k zavadeni a omezovani az priliz casto.
    Byla by to ale skoda,last.fm mi vyhovovaln a napomahalo nachazet nove a nove hudebni kousky za ktere jsem radiu vdecny

  5. Jeto škoda, mám last.fm rád, ale 3€ měsíčně nedám za to, že budu moct poslouchat hudbu jen doma na netu a sebou do émpétrojky si ji kupovat. To by nešlo :-D.

    A myslím si, že důvod proč to v UK, D a USA je zdarma, bude asi ten, že v těchto zemích mají dostatek platících uživatelů, zatímco na čr mohli „ydělávat“ jen na té reklamě…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..