Přeskočit na obsah

Strašidlo

Dneska jsem ji potkal zase.

Zase jenom několikavteřinové střetnutí, když jsem kolem ní projel na kole, ale i při tom prvním setkání někdy začátkem léta moje první myšlenka byla, že tahle ženská musela vstávat o dvě hodiny dříve, aby si namalovala na xicht tuhle hrůzu.

I dnes, ikdyž byla ráno ještě tma a opět jsme se míjeli jen na pár vteřin, prostě se ta její maska nadala přehlédnout i v tom šeru za slabého osvětlení pouličních lamp.

Docela pohledná dáma střední postavy kolem pětatřiceti. V obličeji celkem rozkošná paní, jen přes ten několikacentimetrový nános chemikálií vypadá bohužel dost synteticky a velmi netradičně až je to odporné. Trochu taková Nicole Kidman, jen ještě horší.

Nebylo to poprvé, co jsem ji takhle potkal cestou do práce. Vůbec ji neznám, nevim ani jak se jmenuje a kam má takhle po ránu namířeno, ale jestli jde do práce s takovouhle maškarou na obličeji, tak kde vůbec pracuje a co dělá? Tyto myšlenky mě provází skoro celý den, vždy, když ji ráno potkám.

Napadá mě, jestli třeba u škol nestraší malé děti, které strachy před ní utíkají do školy a na záškoláctví nemůžou mít ani pomyšlení. Nebo je to polednice? Figurína ve výloze? Ne, tohle je jen přehnaný make-up, kvůli kterému musela tahle paní vstávat hodně brzo, aby docílila takového výsledku. Veřím, že pod tou vrstvou barev, líčidel, rtěnky a řasenky se ukrývá hezká žena, která na sebe plácá tolika chemie jenom kvůli tomu, že kolegyně v práci mají ještě horší masku, nebo že to její šéf vyžaduje ? Nebo prostě žije v představě, že je natolik hnusná, že to musí schovávat za tuny make-upu?

Přiznám se, že nemám v oblibě holky, které to s kosmetikou přehánějí a schovávají se za nějaké líčidla. Zase na druhou stranu snad neexistuje ženská, která by se nemalovala, ale pokud se líčí jen decentně a nijak to nepřehání s voskováním obličeje, tak takové ženy se rád usměji a ony opětují :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..