Přeskočit na obsah

Ušní svíčky

Znáte tenhle výborný vynález?

K pravidelným hygienickým návykům moderního člověka patří samozřejmě i péče o uši. To platí nejen pro DJe. Tento týden si i já zase po nějakém čase dopřeji tento zajímavý očišťovací proces.
O ušních svíčkách mi kdysi dávno vyprávěl jeden můj známý a jeho slova byla oslavná a tak trochu neuvěřitelná.
Tehdy byla má ušní hygiena maximálně u šroubku 5×40, nebo vatových tyčinek, o kterých se traduje, že pro čištění uší nejsou zrovna to nejlepší, protože si jimi akorát zatlačujeme špínu hlouběji do ucha. Ušní svíčky mne přesvědčily, že na tom něco bude…

Ušní svíce se dají pořídit v každé lékárně přibližně za stokorunu a proto jsem se rozhodl, že je také vyzkouším, protože mi stále vrtalo hlavou, jak to vlastně může fungovat.

První aplikování před lety mi dalo odpověď na několik otázek z mládí. Například proč jsem tehdy nemohl dostavět stavebnici LEGO kvůli ztraceným kostičkám, nebo kam se poděly moje oblíbené angličáky ve třetí třídě…
No ale teď vážně. Výsledek mne opravdu překvapil. Ne že bych po procedůře nějak lépe slyšel (s tím naštěstí zatím problémy nemám), ale pocit to je zajímavý.

Při aplikaci ušní svíčky je vhodné mít po ruce někoho, kdo vám bude asistovat a zachovávat určitá bezpečnostní opatření, protože se přeci jenom manipuluje s ohněm. Při hoření člověk slyší jemné praskání a pociťuje těžko popsatelnou úlevu ve zvukovodu, kdy skutečně má pocit, že mu cosi uchem stoupá vzhůru.

Po několika minutách svíčka dohoří na limitní délku a pokud nemáte silný žaludek, tak moc nedoporučuji podrobněji zkoumat zbytek svíčky, protože to je fakt kekel :)

Co doporučuji, je rozhodně ušní svíčky vyzkoušet, můžou někomu dost pomoct. Určitě to stojí za to ;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..