Přeskočit na obsah

Použitelná Opera 5 mini

Tento týden vyšla plná verze mobilního internet browseru Opera mini 5.

Konečnou pátou verzi tohoto prohlížeče jsem si nainstaloval hned ve středu, ale příležitost a čas pořádně vyzkoušet byla až v pátek a to jsem shledal několik potěšujících věcí:

Ačkoli často startuje bez spouštěcí obrazovky a musí se jí pomáhat opakovanýcm mačkáním kláves, tak jsem víceméně spokojen. Prohlížení internetu na mobilu je pohodlné a ještě usnadněno záložkami, možností označování a kopírování textu a historií. opera mini

RSS čtečka už taky funguje jako v předchozích verzích a díky adrese se dá přidat do panelu rychlého spuštění. Procházení a správa RSS se nijak výrazně neproměnila, akorát při příliš dlouhém title jednoho feedu se mi sloupeček s počtem nepřečtených novinek nevejde na obrazovku ani při otočeném obrazu Sice se to dá editovat a v jednu chvíli se to zobrazovalo správně, najednou z ničeho nic je zase počet novinek na řádku úplně mimo obrazovku a všechny title zkráceny.

Doporučit známému. To je věc, která dokáže opravdu vytáčet. Te už vím, že se dá vypnout v nastavení (dík za info Komodore ;)

Na takové prohlížení mobilního internetu a vyhledávání informací jsem byl zvyklý z předchozích verzí, v páté je surfování až na maličkosti ještě více pohodlnější a v rychlosti nezaostává. Na nový vzhled mě připravila betaverze, bohužel svojí nefunkčností většiny součástí mě na nějaký čas úplně odradila od používání mobilního internetu. Díky tomuto vydání zase můžu v případě potřeby jednoduše shlédnout novinky ve světě, nebo zkontrolovat provoz bez tíživého pocitu zhnusení, nefunkčnosti a nestability, takže nyní dávám palec nahoru.

Pokud nevlastníte Android nebo iPhone, tak nemusíte čekat, stahovat můžete na m.opera.com.

2 komentáře na “Použitelná Opera 5 mini”

  1. Po přečtení mám na novou verzi OM opět jiný pohled. Ono ale také záleží na modelu, na kterém je aplikace používána. Třeba u takové primitivní Nokie 5310 XM si raději dopřeji stálici 4.2. Z mnoha důvodů.

    P.S. položku „doporučit známému“ jsem odstranil poměrně snadno.

  2. teď mám telefon s dotykovým displejem a na něm je tahle Opera taková hůře ovladatelná, asi to chce cvik, protože si to občas dělá co chce, nebo třeba nejde napoprvé klikat na odkazy atd…
    jo a jak jsi tu položku odstranil?
    EDIT: tak už jsem na to taky přišel :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..