Přeskočit na obsah

Tip pro váš telefonní seznam

S touhle radou jsem měl možná přijít před lety, kdy kralovaly „hloupé“ telefony s HW klávesnicí, ale i dnes se některým smartfounům podaří tento kousek, který bude hlavním tématem tohoto článku.




Čas od času se stane, že mi někdo zavolá omylem. Pokud moji známí neznají žádného Adama nebo Adélu, tak první položkou v jejich telefonním seznamu budu právě já.
A pak jen stačí si nezamknout klávesnici a strčit telefon do kapsy nebo do tašky a telefon si po několika náhodných pohybech otevře seznam kontaktů a začne vytáčet první osobu v seznamu…

Už jsem takhle mnohokrát poslouchal šustění v kapse nebo v kabelce.
„Haló? Aha…“ jeden vytrvalec mi takhle zavolal asi 10x za sebou. Pak jsem se dozvěděl, že zrovna jel na kole s telefonem v kapse a při každém šlápnutí do pedálů se mu na telefonu cyklicky samy stlačovaly tlačítka na klávesnici.
Jednou jsem takhle dokonce i odposlechnul souložící pár, který mi nechtíc zavolal při strhávání šatů. I přes moje vydatné povzbuzování a rady (které asi neslyšeli) bylo za pár minut po všem. Pak jsem jim poslal zhodnocující sms s radou, že jim někdy předvedu, jak se to má dělat ;)

Takže pokud chcete ušetřit baterii ve svém mobilu, peníze za volání (pokud tedy nemáte neomezené volání) a své přátele nechtěnými hovory, tak mám pro vás velmi jednoduchou, ale 100% funkční radu:

Vytvořte si v telefonním seznamu nový kontakt bez čísla a pojmenujte ho „#“ nebo „00“ podle toho, jak zrovna váš telefon řadí kontakty.
Pokud se váš telefon zase někdy rozhodne omylem otevřít telefonní seznam a volat prvnímu kontaktu, tak se nikam nedovolá.

A jestli máte rádi adrenalin, tak si k tomu prvnímu kontaktu přiřaďte číslo 158 a nebo jestli máte dost peněz, tak číslo na nějakou zahraniční erotickou linku :)

Zkuste se schválně sami podívat do výpisu odchozích hovorů ve svém telefonu, jestli se vás to také netýká…
Překvapuje mě, že tohle spoustu lidí nenapadlo už dávno a že jsem jim musel tento tip doporučovat ještě nedávno osobně:)

3 komentáře na “Tip pro váš telefonní seznam”

  1. Uz nekolik let mam v telefonim seznamu sve vlastni telefoni cislo pod jmenem Aardvark. Ma to dve vyhody: zaprve nikomu uz omylem nezatelefonuji a zadruhe mam sve cislo po ruce, kdyz ho chci nekomu rict, protoze si ho nepamatuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..