Přeskočit na obsah

3 ultimátní otázky

tři otázky ohledně tvé investice do krypta

A máme to tu zase. Něco podobného se odehrávalo na jaře a jakmile se bitcoin oklepal z Wyckoff akumulace a pokračuje v růstu, a přestože ještě nemáme potvrzené pokračování bullmarketu, začíná se o BTC zase zajímat stále více retailu a to znamená, že mě zase začínají kontaktovat lidi, které jsem roky neviděl, protože si vzpomněli, že jsem jim kdysi říkal něco o těch kryptoměnách…

Jsou mezi nimi i ti, kteří se mi na jaře 2020 při corona dumpu přispěchali vysmát, jak mi ten můj bitkojnt spadnul a že si v diskuzi na Novinkách přečetli, že je to pyramida a podvod a že to brzy někdo hackne.

Teď jim najednou nevadí, že je to údajně pyramida a podvod, který brzy někdo hackne a chtějí do toho narvat sto tisíc a že jim s tím mám poradit, protože oni tomu nerozumí…

Hele Lojza říkal, že si mám koupit nějaký psy, že prej to dělá největší procenta a ty se v tomhle vyznáš, tak mi poraď, jak to mám udělat….

Je to ten samej Lojza, co tě uvrtal do Pi Network? Vážně se chceš spálit dvakrát o stejná kamna? Pokud nechceš přímo bitcoin, tak se teď skutečně bavíme o podvodu, který brzy někdo hackne nebo vykrade. Lojza něco poradí, ale já pak budu ten, komu budeš nadávat, až ti ten tvůj slavnej psí scam-coin spadne na nulu…

Jenomže já nedávám žádné finanční rady! Já ti dám akorát 3 otázky a pokud na ně neznáš správné odpovědi, tak si buď jist, že na neregulovaném a rizikovém trhu přijdeš o všechny svoje peníze:

Víš, co si kupuješ?

Víš, proč si to kupuješ?

Víš, co s tím pak budeš dělat?

Jeden příklad: Jeden můj kamarád si myslel, že na tyhle tři otázky zná odpovědi a do krypta narval dědictví 600 000 a během bull runu na začátku roku mu z toho zbylo 140 000 a nejspíš by projebal úplně všechno, kdyby mu v tom nezabránila jeho manželka… Probíhalo to nějak takhle: „Co kdybych tady přikoupil tyhle všechny coiny jak začínají písmenem X? No vždyť tenhle je jenom za 0.002$, tak to jich můžu mít miliardu a pak to určitě musí vyrůst jako bitcoin. A co to pak směnit na tadydlecto, má to pěkný logo. No a taky bych mohl vzít pár těhlech coinů, když jsou tak levný, určitě to taky poroste…“ Zdá se to nemožné, ale i v bullmarketu se dá v kryptoměnách snadno přijít o všechno, když nevíte, co děláte!

Druhý extrém: „Tak jsem byl v Alze a ta jejich mašina se mě ptá, jestli chci koupit bitcoin. No jasně že chci, ale chce to po mě nějakou peněženku a já vůbec nevím co mám dělat. Hele prosimtě zařiď mi tu peněženku a pak si zavoláme zpátky, jo? Dík.

Dneska nakoupim, zítra jsem milionář. Takhle uvažují všichni, kdo slyší ve zprávách o neuvěřitelném růstu a pohádkovém zhodnocení některých kryptoměn.

Pořád do toho chceš vrazit těch svých 100 000 (všimněte si, že schválně nepíšu čeho, ale v našem případě se bavíme o Korunách)? Představ si, že by to zítra udělalo desetinásobek nahoru. Gratuluji, ze sto tisíc máš milion. Ale co když to udělá desetinásobek dolů? Z tvých sto tisíc je najednou 10 000! Jsi připraven i na tuhle variantu?

Ale tohle nejspíš nebude tvůj případ, jestli poslechneš Lojzu a nakoupíš nějakej scam coin bez fundamentu nebo praktického využití. Tam máš větší pravděpodobnost, že z tvé investice nebude deset tisíc, ale čistá nula.

Než nakoupíš, než zjistíš, co si vůbec chceš koupit a jak to udělat, můžu ti doporučit některý z ověřených faucetů (ideálně všechny), které využívám i já sám a na kterých jsem taky začínal a objevoval fungování krypto světa. Pokud si to chceš vyzkoušet, zjistit základy, jak fungují adresy peněženek a jak se dělají transakce, je to nejideálnější věc pro začátek. Nestojí tě to ani korunu, nic neinvestuješ, jen vzhledem k dnešním cenám si na výplatní minimum budeš muset u vybraných faucetů nějakou dobu počkat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..