Přeskočit na obsah

VŠŽ otevírá nový obor

Rok 2020 byl ve všech ohledech zvláštní a velice ojedinělý. Zasáhl a ovlivnil každého z nás a ty vnímavější jedinci zajisté také zaznamenali jistou polaritu, která byla leckdy doslova hmatatelná.

A nebyla by tato prožitá absurdita úplná bez odborníků z Vysoké Školy Života a jejich ojedinělému pohledu na věc.

Odborníci měli celý rok široký záběr témat a mělo to zajímavý vývoj. Od nejpověřejnějších názorů na mezinárodní politiku a bezpečnost, zbrojení a armádu se diskutéři na Novinkách takřka ze dne na den etablovali na virology a imunology, aby se následně mohli přepnout na odborníky na mezilidské a rasové otázky (hnutí Black Lives Matter). Velice rychle se ovšem dokázali přepnout zpátky na virology, protože Covid-19 je téma a navíc v létě začínal nábor do podoboru vakcinace a očkování a někteří při tom dokonce zvládli udělat doktorát z chemie, když objevili existenci ledku (Bejrůt). Nějakou politickou diskuzi již mají přeci dávno zmáknutou, ale k volbám s rouškou? No to už je panečku slovo do pranice. Jak říkám, Koronavirus je téma a je potřeba ještě sdělit tolik odborných rad a osvětlit to těm neznalým čtenářům a autorům pod jejich články, že mnozí diskutéři kvůli tomu chodili spát až dlouho po půlnoci…

A letos se připravme na zástupy ekonomů, matematiků a kryptografů, kteří vám dobře poradí a srozumitelně vysvětlí, jak to je vlastně s těmi vašimi neexistujícími bitkojny, za které si nic nekoupíte.

Nemějme jim to za zlé. Obyčejní lidé byli vždycky biti na takových lákadlech. Lidi jsou už prostě naučení, že všechno je podvod. Ať už vám kdokoli a kdykoli sliboval růžovou budoucnost, tak vždycky to bylo na úkor těch nejchudších, kteří nakonec skončili ještě chudší. Ať už to je měnová reforma, nebo kupónová privatizace, vždycky to bude jen a jen podvod, a další způsob jak okrást obyčejné lidi. Viděli jsme již mnohokrát, jak se několik vykuků na začátku toho letadla docela dobře nabalilo a pak celá „síť“ ztroskotala na tom, že to už nikdo nebude chtít kupovat…

Peníze jsou největší podvod v historii lidstva. To už ti chytřejší moc dobře vědí. Ale co ti z VŠŽ? Jak se budou stavět ke kryptoměnám? Vždyť lidstvo po tisíciletí nemělo jinou alternativu, než být v otroctví skrze panovníkem kontrolovanými penězmi. A teď jim najednou chcete podstrkovat nějaké kriploměny? Vždyť na to nejsou připraveni, nikdy neměli možnost svobodné volby, nikdy ani nezauvažovali, že by mohlo existovat něco lepšího a spravedlivějšího. Něco takového si nejsou schopni vůbec připustit, jejich nízká mozková kapacita jim ani nedovolí něco takového přijmout natož pochopit. Není jednodušší na to plivat, než si o tom nejdříve něco zjistit?

Že by tohle mělo být něco jiného? Nová měna? Lepší jak zlato? V čem by měla být lepší oproti mým papírovým penízkům, které si doma syslím pod matrací a jejich kupní sílu mi užírá inflace? Čím je vůbec krytá ta tvoje kryptoměna?

Říkáš práce? Výpočetní výkon, propálená elekřina? Počet uživatelů? Čím víc, tím je to bezpečnější? Víš jak jednoduché bylo vytisknout ty moje papírky? A víš vůbec, kolik se jich za poslední rok vytisklo a jak se tím snížila jejich hodnota a zvýšil dluh?

Vždyť to je neexistující nic, zatímco na svoje papírky si můžu sáhnout, můžu je ztratit, můžou mi je ukrást, můžu je spálit. Slyšíš, jak krásně šustí a mince jak krásně cinkají? To s tím tvým virtuálním nesmyslem nejde. Vůbec mě nezajímá, že jen mizivé procento mých inflačních peněz v oběhu je cash a naprostá většina jich je také virtuálních a je to jen nějaký údaj v centralizované databázi mojí banky, který nelze nijak spolehlivě ověřit nebo doložit. Peníze na účtu v bance nejsou moje, má je pod kontrolou banka a ne já sám, v podstatě taky neexistují a ještě u nich mám garantovanou ztrátu kvůli inflaci. Navíc moje banka může ze dne na den skončit nebo změnit obchodní podmínky a já jednoduše nebudu mít nic (viz. Sberbank). Kdežto údaj o tom, že na tvojí adrese máš tolik a tolik satoshi existuje na milionech počítačů po celém světě (i ve vesmíru – několik nodů je i na oběžné dráze země a ten od BitMEXu dokonce funguje i bez připojení k internetu) a nikdo ti je nemůže sebrat, zrušit a nebo náhle změnit podmínky používání.

Víš přesně kolik kdy bude existovat těch tvých mincí? Mám se opakovat s tím tisknutím mých papírků? Banksteři mi jich natisknou neomezené množství. Mohu mít nekonečno papírků a ty budeš vědět, že těch svých mincí nemůžeš mít víc. Navíc budeš mít vždycky jistotu, že všechny jsou pravé a víš, kde je máš uloženy. To já ty padělané papírky odložil raději ani nevím kde.

Transparentní blockchain, kde je každá transakce dohledatelná? Tím ale trochu nabouráváš moji teorii o financování zločinců, terorismu, dětského porna, hackerů, darknetu a všechny ty další hrůzy. Další bod pro moje papírové penízky, protože raději anonymně předávám kufříky s penězi, než takovou transakci navždy zapsat do databáze, kterou vidí všichni.

Že je to systém, kde se nevyplácí podvádět a proto máš jistotu, že je to vždy fair play? Hele víš kolik zla a utrpení bylo v historii lidstva kvůli mým papírkům? Vždyť před sto lety jsme kvůli nim měli před další světovou válkou, tak nechoď na mě s nějakýma lepšíma a spravedlivějšíma penězma.

Říkáš, že bitcoin vzniknul v minulé finanční krizi 2009 právě jako odpověď na moje kolabujícící papírky? Já si ten bankrun klidně dám znova. Vím moc dobře, že když to udělají zase všichni, tak už na mě nemusí v bankomatu zbýt žádný papírek. Navíc každým dnem si za něj koupím míň a míň. A to je ta moje jistota, ne ten tvůj nesmazatelný a nezfalšovatelný obnos v nějaké databázi, který si během pár okamžiků můžeš poslat na druhý konec světa nebo jen k vedlejšímu stolu.

Dostupný pro kohokoliv bez rozdílu věku, národnosti, pohlaví, vyznání nebo čehokoli dalšího? Že moje transakce bude vždycky vypořádána bez ohledu na to, jestli jsem nezaměstnaný nebo celebrita? Nikam nezadáváš žádné osobní údaje, takže ti ani nemůže přijít žádný spam. To už je trochu sci-fi. Vemte si, že takhle by spolu mohli komunikovat lidé po celém světě. Co lidé v zemích třetího světa? Co politicky utlačovaní? Pod diktaturou? Oni si to tak zvolili, oni nechtějí mít svobodné peníze! Jim vyhovuje inflace, zdražování a finanční nejistota!

Tohle všechno neřídí žádná centrální autorita a nejde to vypnout? No tak čemu se pak dá věřit? Moje papírky jsou podloženy nesplatitelným dluhem vlády, tomu jedinému věřím. Zrovna před chvílí zase ve zprávách říkali, jaká to je banda nekompetentních idiotů a jaké zmatky zase způsobili, o kolik nás zadlužili a kolik přítěže přivodili obyčejným lidem.

Stále budu raději věřit svým natisknutým papírkům nebo nějakému číslu v bance, které už 50 let nekryje žádná zlatá rezerva, ale jen lži, korupce a podvody!

Je to můj systém, ve kterém nikdy nic pořádně nefungovalo a všechno byl vždycky podvod. Proč by to mělo tentokrát být jinak?

Proč? Protože možná že už je na čase?

the system was never broken it was built this way

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..