Přeskočit na obsah

Odstranění Počasí z panelu Windows 10

aktualizace windows vám nadlouho zabrání v další práci

Bohužel i já patřím k těm, kteří musí čas od času používat Windows 10, protože některé aplikace na Linuxu prostě nerozchodíte. No a určitě jste si taky museli vzít volno nebo vytrpět čekání, než se vám nainstalovala nová úžasná funkce, kterou nikdo nechtěl, nikdo neobjednal a přesto se vám jednoho krásného dne na hlavním panelu zobrazila předpověď počasí.

Tak podívejme se na tuhle novou funkci a jestli ten čas, kdy jsem chtěl něco dělat, ale nemohl kvůli aktualizaci systému, stál za to čekání.

No pochopitelně že nestál! Tahle pitomost akorát překáží, je naprosto k ničemu a když přes ni omylem přejedete myší, tak se začne vykreslovat informační panel o který nikdo nestojí a majitelé slabších procesorů nebo menších RAM musejí čekat další dlouhé minuty, než se jim to celé zobrazí a výkon jejich počítače se po tom opět uvolní pro činnost, kterou měli před tím otevřenou.

Jak odstranit Počasí z panelu windows?

Z počátku jsem si myslel, že to tam už je nastálo, protože po prvotním prozkoumání kontextové nabídky možnost odstranit tuto zbytečnost nelze. Ale když se podíváme pořádně, tak řešení najdeme:

Klikněte pravým tlačítkem myši na předpověď počasí na hlavním panelu > Novinky a zájmy > Vypnout

Nemáte zač :)

1 komentář na “Odstranění Počasí z panelu Windows 10”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..