Přeskočit na obsah

Konvertujte do libovolného formátu

Nedávno jsem potřeboval převést jeden PDF soubor do jiného formátu (doc) a ještě jednou do obrázkové podoby. Protože to bylo na počítači s poměrně čerstvou instalací Windows XP a nebyly zde doinstalovány ještě žádné dodatečné programy a utility (dokonce ani samotný Adobe reader) zdálo se převedení PeDoFila na jiný formát jako nemožná věc.
Nic není nemožné, pokud máte přístup k internetu. A protože na internet dneska narazíte takřka všude, není potřeba instalovat všelijaké konvertory kvůli jednomu souboru, ale využít některou online službu.

Jako nejšikovnější nástroj převádění z/do PDF bude nejspíš CometDocs, který se chlubí schopností převádět PDF do více než 50 různých formátů. Potřebujete PDF soubor převést do jpg, gif, tiff, png, nebo png? Potřebujete PDF převést na text, html, nebo do formátů, se kterými si rozumí Open Office Org, Microsoft Office, nebo Auto CAD? Pro CometDocs.com to není žádný problém, umí nejen to, ale i zpětně vytvářet PDF soubory z obrázků a dokumentů rozličných formátů. Rozhodně doporučuji ;)




Dalším skutečně mocný nástroj, který si poradí s neuvěřitelným množstvím různých typů souborů, se nachází na adrese media-convert.com.
Z vašeho disku, nebo odkudkoli z internetu můžete nahrát nejrůznější video i audio soubory, vyzváněci melodie pro různé mobilní telefony, bitmapovou i vektorovou grafiku nebo dokumenty, nejrůznější textové i datové soubory a prezentace… Převádět můžete i mnoho zkomprimovaných archivů, případně i databáze z Microsoft Access.

To ale není vše. Media Convert může sloužit jako screenshotovač webových stránek, file hosting, nebo by měl umožnit poslat a stáhnout zvolený soubor do vašeho mobilního telefonu přes wap.

Bohužel jako u každé dobré služby, se i v tomto případě můžete kvůli obroskému zájmu setkat s občasnou nedostupností, případně nefunkčností nekterého modulu, nebo si prostě jenom musíte počkat o trochu déle. Je to asi jediná výtka, protože Media Convert toho umí opravdu hodně.

Práci s dokumenty, audio i video soubory, archivy a snad nejvíce obrazových formátů umí převádět YouConvertIt.com. Umí nejen převádět obvyklé i neobvyklé typy souborů, ale umí konvertovat video z youtube.com, video.google.com a metacafe.com.

A když už má to konvertování v názvu, jako takovou třešničku na dortu vám dokáže přepočítat různé fyzikální veličiny :)

Nakonec nemůžu zapomenout na Zamzar.com, díky kterému jsem si stáhnul do mobilu desítky youtube videí a který by měl zvládat zpracovávat soubory až do velikosti 1GB! Jelikož tuto online službu používám nejdéle a mám s ní nejvíce zkušeností, tak se mi také zdá jako nejrychlejší ze všech dnes zmiňovaných. Samozřejmostí je podpora běžných typů souborů, ať už se jedná o dokumenty, hudbu, video, archivy, nebo CAD soubory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..