Přeskočit na obsah

Online grafické nástroje #3

Jsem tu zpět a opět přináším do rubriky Grafické aplikace několik zajímavých nástrojů pro bezplatnou úpravu obrázků online nástroji, které se pro potřeby běžného uživatele v mnoha funkcích vyrovnají drahým placeným programům.

LunaPic

http://lunapic.com/editor/

Prvním z dnes představovaných online grafických programů bude poměrně slušný kalibr LunaPic, který toho umí opravdu mnoho. Pokud překousnete trochu nelíbivé pracovní prostředí, tak zde naleznete ohromné množství funkcí, nástrojů a efektů. Spolupracuje obrázkovými alby Facebook, Photobucket, Flick, Picasa, MySpace a dokáže pracovat s formáty gif, jpg, bmp, png, avi, mpg, flv a rm. Přestože zde můžete narazit na několik drobných omezení jako třeba maximální velikosti souboru nebo neúplná práce s vrstvami, můžu LunaPic vřele doporučit.




FotoFlexer

http://fotoflexer.com/

FotoFlexer také umí přistupovat k fotografiím uloženým na Picasa, MySpace, Facebook, Photobucket, Flickr a dalších galeriích. Odpadává tedy nutnost takový obrázek stahovat a znova uploadovat na FotoFlexer. Vedle základních nástrojů tu je také široké spektrum efektů, dekorací, animací, změkčovačů, rozmazávačů a jiných mrvítek, se kterými se dá dlouze vyhrát. Nechybí podpora vrstev, která tento online nástroj povyšuje na plnohodnotnou grafickou aplikaci. Zamrzí absence českých fontů, občasné pomalejší reakce a export jen do JPG a PNG, nic jiného se mu ale vytknout nedá.

Phixr

http://www.phixr.com

Phixr Online Photo editor je Web 2.0 aplikace a ze všech dnes prezentovaných editorů má nejlíbivější a nejsvižnější uživatelské prostředí. Vyniká také v nabídce efektů, kterých je tu přehršel a které si můžete dopodrobna nastavovat a zároveň prohlížet okamžité náhledy. Vedle základních funkcí ze pak naleznete další nejrůznější udělátka pro modifikaci obrázků či doplnění textu a vytvoření rychlého memu. Výsledný obrázek můžete uložit ve formátu JPEG, PDF, PNG nebo GIF, případně ho přímo exportovat na Flickr, Fotopic, Livejournal, Photobucket, Fotolog.com, Buzznet a další. Pokud se nepřihlásíte, budete se potýkat s omezenou maximální velikostí obrázku 1280×1024 nebo 1.3 MB.

VectorMagic

http://vectormagic.com

Prozatím jsem se bavili jen o úpravě bitmapových obrázků. Co když ale někdo potřebuje převést bitmapu do křivek? Nemusíte stahovat ani instalovat Adobe Illustrator ani žádný jiný nástroj, VectorMagic vám zdarma konvertuje obrázek ve formátu JPG, GIF, PNG, BMP nebo TIFF na vektory, které si můžete uložit jako EPS, SVG, PNG. Bohužel získat výsledek není tak úplně zdarma. Za registraci si můžete stáhnout 2 výtvory zadarmo, pokud potřebujete víc vektorů, budete muset zaplatit. Více o programu se dočtete na webu ilustrator.cz

PicMonkey

http://www.picmonkey.com/

Výborně vybavený a přitom uživatelsky velmi jednoduchý editor, takový je PicMonkey. Umí mnoho věcí popsaných i u editorů výše, umí je ale velmi rychle a snadno díky intuitivní navigaci a nástrojové liště. Ideální nástroj pro všechny uživatele, kterým ostatní online grafické programy připadají složité a přeplácané.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..