Přeskočit na obsah

Slyšíte dobře?

Koncerty, kluby, hlučné prostředí. Ať už pobyt v kraválu aktuálně absolvujete, nebo jste ve věku, když už tyto radovánky máte za sebou, jednoho dne to bude mít vliv na vaše uši a to, jak dobře uslyšíte.
Tím vás straší MRC Institute of Hearing Research, který připravil následující sluchový test, ve kterém se zohledňuje právě to, jak často navštěvujete diskotéky a hlučná místa.

Na stránce www.100yearsofamplifiedmusic.org naleznete stručné informace o tom, jak zesilovače a walkmany v průběhu let ovlivnily naše vnímání a konzumování hudby. Na konci této infografiky naleznete vcelku jednoduchý test skládající se ze dvou částí.

V té první části budete odpovídat na otázky o vás, vašem věku, pohlaví, jestli máte nějaké sluchové potíže, jak často jste v různých etapách vašeho života navštěvovali koncerty, kluby a diskotéky a nebo poslouchali hudbu ve sluchátkách, jak jste spokojeni s tím, jak v současnosti slyšíte, jak často vám píská v uších, jestli jste někdy v minulosti pracovali v hlučném zaměstnání, jestli jste za posledních 24 hodin vystavovali nadměrnému hluku a konečně, na čem budete test poslouchat.

Následuje stručný úvod do toho, co po vás v testu bude požadováno.
Uslyšíte ženský hlas, který vždy řekne tři číslice (anglicky pochopitelně). Vaším úkolem bude vyťukat to, co jste právě slyšeli na připraveném číselníku. Může se to zdát jednoduché, ale na pozadí uslyšíte ještě hluk, který vám bude celé odchytávání číslic znesnadňovat. Čím budete v testu dále, tím bude řeč méně zřetelná a budete muset hodně natahovat uši, abyste správně pochytili číselnou kombinaci.
Narazil jsem na jeden malý problém. Pokud vám test přehraje kombinaci 656, tak nelze dál pokračovat a musíte ho spustit znovu…

Výsledek vás situuje na grafu vedle ostatních testovaných subjektů. Když koukám na svůj výsledek, tak mě může těšit akorát to, že jiní jsou na tom ještě hůř :)

test sluchu výsledek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..