Přeskočit na obsah

CoinPusherSimulator

CoinPusherSimulator

Pokud máte sklony k prokrastinaci, tak doporučuji tento článek přeskočit, vůbec nečíst a dělat, že nikdy neexistoval. Jinak mě budete nenávidět za to, co jsem před nedávnem objevil a co vám chci dneska ukázat.

Předpokládám, že jste určitě někdy v herně, na pouti nebo v nějaké hospodě narazili na tento automat. Nevím ani, jak se tomu přesně tady u nás říká, ale princip je ohromně jednoduchý a chytlavý. Vhodíte mince, které přes soustavu tyčinek a překážek dopadnou na kovový schůdek ve spodní části, který hypnoticky zajíždí a vyjíždí tam a zpět a hrne napadané mince k otvoru. To, co do tohoto otvoru napadá, je vaše výplata.

Před mnoha lety jsem v jednom takovém přístroji za jednu pětikorunu vyhrál plnou tašku mincí a vydělalo mi to na měsíční cestování autobusem do práce a z práce.

Od té doby jsem na tento automat snad ani nikde nenarazil. Až do teď. A kde jinde, než na Twitchi. Jestli si vzpomínáte, jak jsem byl před časem unešen z multiplayerové pitomosti Marbles on Stream, tak toto je něco podobného, avšak zde již máte jakous-takous možnost ovlivňovat vaši výhru. A hraje se tu o skutečné peníze a kryptoměny! Respektive kupóny na nákup v Amazonu nebo si nově můžete své nahrané body nechat vyplatit v Litecoinu. Nejsou to žádné závratné výhry a nedostanete se k nim hned, ale celé to do sebe krásně pasuje a dává smysl. Takhle nějak by to mělo vypadat ve všech hrách…

CoinPusherSimulator je prvním pokusem jednoho belgického vývojáře, který dopadl náramně skvěle a nejenže je napínavý a zábavný, ale také vám umožní získat nějaké ty drobné na nákup v Amazonu. Obchodní model mi přijde docela hezky vybalancovaný, kde se případné výhry v pohodě pokryjí ziskem z předplatných a autorovi zcela jistě ještě něco zbyde na pivo, protože na konci každého týdne provádí mnohem víc losování, než kolik jich je vždy slíbeno.

Zatímco v těch opravdových automatech je vaše výhra určována políčky, kudy propadne vaše vhozená mince, tady se to prostě sype a hrne přímo do díry, případně přepadává přes okraje po stranách. Fyzika je tu simulována velice pěkně. Když se přihlásíte ke sledování kanálu, dostanete 3000 žetonů a můžete se s nimi zúčastnit této hry. Už tedy jen stačí napsat do chatu číslo 1-100, což bude počet žetonů, které chcete do stroje poslat a čekat, až na vás přijde řada. V popisku máte výpis dalších příkazů, kterými si do jisté míry ovlivňujete, kolik vám toho během vašeho kola napadá, případně můžete spoluhráčům trochu znesnadnit jejich výhry.

Na hrací pole společně se žetony náhodně (nebo podle událostí ve hře) dopadají další předměty, představující bonusové body, žetony navíc, případně další minihry do vašeho dalšího kola a také kupóny různých hodnot. Budete-li mít to štěstí a takový kupón vám padne, přičte se vám ve Streamelements daná částka k vašemu účtu. Nenechte se ale zmást, že vyhráváte herní měnu $$$. Za 1000$$$ získáváte kupón na nákup v Amazonu v hodnotě 1$. Za 4900$$$ na vás čeká kupón v hodnotě 5$ a pokud chcete ten 10$ kupón, musíte nashromáždit 9000$$$. A pokud by vám vouchery do Amazonu z nějakého důvodu nevyhovovaly, tak nově tu přibyla možnost si své nahrané $$$ převést na Litecoin (LTC) a poslat si ho do vlastní krypto peněženky.

Výplata na Amazon nebo LTC

Pokud se do výplatního otvoru nahrne 3000 žetonů, na hrací plochu spadne bonusová truhlice. Ten hráč, kterému truhlice padne, vyhrává bonusové body a nějaké ty žetony navíc. K čemu jsou ty body? Podle nich se určuje nejúspěšnější hráč a na konci týdne se z prvních dvaceti deseti losuje několik šťastlivců, kteří obdrží výše zmíněné poukázky a další ceny. Pak se body a žebříček nejlepších vynuluje, všichni dostanou zase 3000 žetonů a hraje se další týden zase od začátku. Zmiňoval jsem už, že těch losování je na konci týdne vždycky víc? Oficiálně se losuje z první desítky, ale potom se několikrát losuje a rozdávají kupóny i hráčům, kteří se umístili alespoň v první stovce.

Jaký to je paradox, když v minulém článku píšu o škodlivosti a zkaženosti současných penízků a pak se objeví takováto hra, která doslova cílí na přirozenou lidskou chamtivost a hrne na vás mince a bankovky, byť jen virtuální, kterých chcete mít víc a víc :)

Pokud se od toho nemůžete odtrhnout, tak jste byli v úvodu hned varováni! Já jsem se přes to již dokázal přenést. Můžu s tím kdykoli skončit. Vážně. Ale teď ještě alespoň dvě hry, mám to pěkně načasované, za chvíli tam padne truhla a navíc žetonky pomalu přibývají i jen za to, že se díváte… Takže fakt dneska poslední dvě tři pět šestnáct her a pak už půjdu konečně něco dělat :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..