Přeskočit na obsah

Týden bez alergie

Zatímco minulý týden byl pro mně ve znamení podrážděných očí a stovek posmrkaných kapesníků, tento týden se zdá jako pohádka.
Minulé pondělí bylo asi vůbec nejhorší za letošní rok. Každé mrknutí oka představovalo nepříjemné pálení a každou minutu jeden vyhozený mokrý kapesník. V podstatě jsem byl první hodiny v práci naprosto nepoužitelný. Prášky samozřejmě zůstaly zapomenuté doma…
Ikdyž byl minulý týden dost extrémní z hlediska alergie, již nachystané prášky zůstaly v krabičce kvůli nežádoucí únavě.

Od počátku tohoto týdne jakoby se všechno změnilo. Samozřejmě že za to může těch několik deštivých dnů, ale oproti minulému týdnu je to obrat k lepšímu.
Tento pondělek s tím minulým se nedá absolutně srovnávat. Schytalo to sice pár kapesníků a v úterý ačkoli mi nebylo úplně nejhůř, zkusil jsem si vzít jeden Zodac. Během několika okamžiků rýma přestala, oči se zklidnily a alergie byla minulostí. Dokonce ani ta zatracená únava coby vedlejší účinek těchto léků se nedostavil v očekávané síle :)
Ve středu poprchávalo, takže pyly neměly moc šanci a ani na mě nijak nepůsobily. Na letáčku se člověk nedočte, jak dlouho onen lék působí, ale zdá se mi to divné. Dnes (čtvrtekk) už bylo opět nádherné počasí a pro pyly v ovzduší ideální podmínky, takže i já jsem očekával, že po pravidelné každodenní devítikilometrové projížďce na kole do práce mě to opět chytne, ale nestalo se.

Sice zrovna co právě píšu tento článek mi teče nudle z nosu, ale na to, že jsem byl celé odpoledne venku, to ještě ujde.
Říká se nechval dne před večerem a podle pylového zpravodajství ještě krušné dny neskončily, ačkoli sám ani pořádně nevím, co ve mě vyvolává takovou alergii (ale vím jistě, proč jsem alergický) Myslím, že se ještě můžu těšit na pár veselých zážitků, protože podle pylového kalendáře bude ve vzduchu lítat porád nějakej sajrajt a kekel…

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..