Přeskočit na obsah

Chcete něco namíchat?

challenge acceptedDíky Xwaxu se mi značně rozšiřují možnosti a tak se mohu pustit do nejrůznějších výzev.
Tento týden jsem pokusně míchal pro jednoho člověka taneční dance set (jestli se tohle hraje na diskotékách, tak doufám, že se všichni diskanti budou smažit v pekle), který nebyl nijak náročný, protože všechny dance hitovky jsou okolo 120-140BPM stejného konceptu, nezáživné beaty ze stejných bank, vesměs identické syntetizátory, jednoduché přiteplené melodie, primitivní refrény, prakticky žádný nápad nebo kreativita. Prostě prvoplánové komerční tucky, které navíc ani neudržují klasický cyklus 4×4, ale 4×2 nebo 4×3. To byla asi jediná nezvyklost, kterou musí DJ přijmout, jinak se tenhle styl míchá skoro sám.
Něco takového jsem si zkusil poprvé a doufám, že i naposled. Jako je to zajímavá zkušenost, ale opakovat ji nemusím :)

A tak si u toho říkám, co takhle zkusit něco jiného? Zkusím u svých čtenářů, jestli by neměli něco zajímavějšího. Máte svoje oblíbené songy a chtěli byste je namixovat do setu?
Nabízím své služby, protože to je pro mě dobrá výzva a možná že si i rozšířím svůj hudební rozhled :)

Podmínkou je, aby vaše skladby měly alespoň několik vteřin pravidelného (nejlépe strojového, protože živí hudebníci nikdy nejsou přesní) motivu nebo rytmu, aby tak bylo možno navázat na další track.
Taky by ty tracky měly být žánrově nebo rytmicky blízké. To znamená aby to do sebe v normálním rozsahu pitche pasovalo. Tedy nelze skloubit breakbeat a dnb při dodržení rozumných rychlostí a tónin, jestli mi rozumíte…
Já vím že si teď trochu protiřečím, že pak už to není taková výzva a některé breakbeaty s dnb do sebe pasují, ovšem to jsou vyjímky potvrzující pravidlo a pokud je máte, tak to můžu zkusit.

Jak bych si to asi představoval:
Někam uploadněte archiv se svými tracky (minimálně 3, maximálně 15 skladeb) a napište mi, odkud si to můžu stáhnout a jak si představujete pořadí skladeb a další podrobnosti.
Když mi váš výběr příjde zajímavý, zkusím vám ho namíchat.
Pokud vyrukujete s nějakým neurofunkem, trancem, technem nebo něčím podobným popsaným výše, tak pravděpodobně moc šancí nemáte, protože setů takových stylů je všude nechutné množství a není to žádná výzva ani umění…

Představoval bych si za to nějaký odkaz sem na blog nebo jinou protislužbu, vše je věcí dohody :)

A pak samozřejmě budete muset výsledný set smazat od 24hodin od poslechnutí, abysme nedráždili protipirátské mafie a jiné spolky podobných sráčů :)

Tak co, jde do toho někdo?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..