Přeskočit na obsah

Jesse Ventura – Únik ropy v Mexickém zálivu

Vzpomínáte si ještě, jak média před rokem stavěla celý svět před hotovou věc? V Mexickém zálivu unikají z poškozeného vrtu miliony barelů ropy a nejde s tím nic udělat. Pečlivě vybrané televizní záběry, neobjektivní reportáže, znalecké komentáře přísedících hostů ve studiu, zatajované skutečnosti a fakta jakoby odnesl čas a dnes si ve světě už málokdo vzpomene na největší ekologickou katastrofu v historii planety.
Už v té době vycházely články, které se ovšem velmi snadno ztratí v záplavě informací ze „seriózních“ mediálních zdrojů.

Jesse Ventura si pro svůj další díl Conspiracy Theory vybal právě toto téma a tak nějak sesumíroval vše, o čem psaly a před čím varovaly investigativní články své doby.
Opět se jedná o lehce imbecilní seriálovou formu, pravděpodobně aby ji dokázal sledovat i průměrný imbecilní seriálový konzument, čímž se téma zamoření Mexického zálivu a hlavě všechny podstatné informace, které vám v televizi zatajili, mohou dostat k širší veřejnosti.

Nebudu vás napínat. Informace a rozuzlení těch 45-ti minut by se při normálním konceptu dalo smrsknout do slabé půlhodinky. Takhle si to musí divák vytrpět i s natahováním, opakovanými záběry a znělkami a prostřihy pro reklamu.

Ve stručnosti se dokument zabývá podezřelým prodejem akcií na burze a spolčením několika velkých hráčů před samotnou katastrofou. Pak vytvořili problém a nabídli jeho řešení, čímž se mohl roztočit kolotoč s miliardovými částkami. Samotná ropná katastrofa by na přírodu neměla ani tak zničující dopad, jako její sanace a odstraňování pomocí jedů a smrtících chemikálií. Tím se nepřímo naznačuje fakt, že v těch místech jsou ještě obrovská ložiska ropy a její těžbě teď nebudou stát v cestě žádní rybáři nebo místní obyvatelé a že plánky elektromobilů nebo alternativních energií zůstanou ještě hezky dlouho u ledu.

V dokumentu zazní ještě několik dalších zajímavých informací, se kterými vás seznámí například Alex Jones nebo Alfred Webre. Ač jsou sebevíc šokující a děsivá, zločincům v drahých oblecích to prochází, ba co víc, vydělávají na tom větší a větší sumy peněz…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..