Přeskočit na obsah

Už mám taky Twitter


Jak jistě všichni víte, nemám příliš v oblibě sociální sítě.
Abych to upřesnil: Nemám rád sociální sítě, které shromažďují citlivé údaje o svých ovečkách, jejich přátelích, zálibách a činnostech, aby s nimi mohly vesele obchodovat. Nemám rád sociální sítě, které jsou synonymem pro hloupost, demenci a prazvláštní úroveň vyjadřování a členství v takovém stádu rozhodně není nic, co by někoho mohlo povyšovat, obohacovat nebo nadřazovat nad ostatní.
Ve skutečnosti je to přesně naopak. Soudný a inteligentní člověk by nikdy nesouhlasil s tím, že bude něčí majetek a že bude ochotně sdělovat veškeré nejen své citlivé osobní údaje a zajišťovat obrovské zisky někomu, o kom neví vůbec nic.
Soudný a inteligentní člověk by si nikdy neshazoval svoji důstojnost, čest i charakter výměnou za virtuální stvrzenku o tom, že patří mezi největší hlupáky 21.století, kterých je v tuto chvíli po celém světě téměř 600 milionů.

Dost bylo výlevů o lidské hlouposti (jestli se ty existence ještě vůbec dají nazvat lidmi), na toto téma plánuji další článek, protože mě nově zjištěné skutečnosti dost znepokojily a rád bych, aby se nad nimi zkusilo zamyslet i více lidí….

A nyní přejdu k věci. Několik lidí mi v minulosti psalo, jestli nemám Twitter, že by o moje moudra měli zájem nejen na tomto blogu :)
Moje odpověď byla: Nemám a zatím nemám potřebu mít, možná někdy v budoucnu…
Počínaje dnešním dnem mám pro všechny dobrou zprávu. Nezvítězila potřeba mít, ale spíše zvědavost a nuda. Takže se mám na čem plavit a snad to bude i přínosné jak mě, tak i vám. Zároveň vím, že se na této sociální síti nebude kšeftovat s mými osobními údaji, nebude mi chodit nevyžádaná pošta, nikdo mě nebude označovat na fotkách, budu ušetřen podobných zhovadilostí Velkého Bratra a nebudu patřit mezi podřadnou lůzu, která zabíjí svůj čas nesmyslným farmařením a získáváním bezcenných trofejí.

Asi chvíli potrvá, než si všechno ohmatám, vyzkouším a naleznu toho správného desktopového klienta (Gwibber se zdá ok, ale po probuzení počítače ze spánku se musí killnout, povypínat přidružené knihovny a znova spustit), taky budu sledovat dopady na statistiky, získám nové zdroje a podněty pro další činnost…

Jo a abych nezapoměl, můj Twitter je na adrese http://twitter.com/dj_apin
Tak mě hezky přivítejte, objevil jsem Ameriku :)

5 komentářů na “Už mám taky Twitter”

  1. Zprvu jsem také používal Gwibber, ale pak jsem jej zahodil, protože je neuvěřitelně neohrabaný. Webové rozhraní mi vyhovuje líp, mohu si jej libovolně přizpůsobit. Kromě toho Gwibber neumožňuje zkracovat odkazy přes zkracovač bit.ly, což je velký mínus.

  2. Jak můžeš říct, že budeš patřit mezi podřadnou lůzu, která zabíjí svůj čas nesmyslným farmařením a získáváním bezcenných trofejí. Podle mě jsi takhle větší lůzr. Protože víš, že kdyby jsi si založil Facebook, že budeš zívislej a budeš pařit hry. Proč si nemůžeš založit Facebook a vše ostatní ignorovat, co? Já to tak praktikuju. Bacha na Twitter, jsou tam taky hry. :-) Tak by jsi nebyl za chvíli závislí na #twiDAQ. Muhuhaha :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..