Přeskočit na obsah

Další zkušenosti s Lenovo A789

Chytrý mobilní telefon na dvě SIM karty Lenovo A789 už používám téměř 2 týdny, takže nadešel čas podívat se na další zkušenosti a poznatky. Bude to nejspíše soubor těch nepovedených věcí a failů, protože pozitiva jsem vyčerpal hned v prvních dojmech.

Takže problémy se kterými jsem se doposud setkal:

Telefon se zasekl – Způsobila to aplikace In-počasí a její vestavěný browser, díky kterému se telefon natvrdo zaseknul a musel jsem ho vypnout a zase zapnout. Aplikaci jsem okamžitě odinstaloval a již se mi to víckrát nestalo.

Baterie – Poctivě zabíjím nepotřebné procesy na pozadí a pročištuji paměť od zbytečných aplikací, které by se na spotřebě mohly podílet. Stejně tak si hlídám datové přenosy, bezdrátové sítě a podsvětlení displeje. Přesto mi telefon i při šetrném a občasném používání nevydrží na baterku více jak jeden den.

Rozhasil jsem si systém – Trochu to souvisí s předchozím bodem, kdy jsem v přehnané snaze snížit spotřebu, zabil i aplikaci Xperia, která se stará o zobrazování a provoz widgetů a aplikací na plochách. To jsem tehdy ještě nevěděl. Při aktualizaci jednoho programu a současné instalaci jiné aplikace najednou vyskočila hláška, že Google Play přestal pracovat. No co, stane se, říkám si. Překvapením ovšem bylo, že přestala fungovat jakákoli jiná aplikace, kterou jsem chtěl spustit. Vypnutí a zapnutí telefonu by to mělo spravit. Po zapnutí telefonu, zadání PINů a odemykacího kódu na mě čekalo nemilé překvapení. Telefon byl v takovém stavu, jako když jsem ho zapínal poprvé. Všechny plochy prázdné, zůstal jen widget základního vyhledávacího políčka. Všechny widgety, aplikace a záložky jsou z plochy pryč. Naštěstí nainstalované aplikace a jejich nastavení a účty v telefonu zůstaly, takže je stačilo znovu natahat na plochy a znovu vytvořit složky a záložky.

Počitadlo využití dat se samo vymazalo – Jak graf mobilních dat, tak i graf wi-fi měří od minulého víkendu od nuly, přestože počitadla aplikací si svoje hodnoty zachovaly. Bylo to po jedné vcelku brutální prohibiční akci, kde si telefon pujčovalo hned několik lidí, že si potřebují zavolat (proč bych jim ho nepujčil, když mám volání zadarmo). Stejně mi není jasné, jak by se jim podařilo vymazat graf využití dat, když ani já sám nevím, jak a kde se taková věc dá vynulovat…

Fotoaparát – Trochu jsem vystřízlivěl z prvotního nadšení mechanické spouště a možnosti zoomování videa. Samotné fotografie i videa už tolik kvalitní nejsou. Stačí třeba jen fotit v místnosti s horšími světelnými podmínkami a pohybující předměty jsou rozmazané, neostré a snímky jsou plné šumu. Ani příliš nepomáhá, že si na obrazovce můžete dotykem určit, na co má čočka ostřit. Prostě se s tímhle mobilem musí fotit pouze za slunečných dnů a nečekat žádné zázraky…

Vyzváněcí profily – Naprosto zásadní a nepochopitelný fail je to, že si nemůžete nastavit vyzvánění pro skupiny kontaktů ani sms tóny k jednotlivým kontaktům! Dost krkolomě a neprakticky se dá akorát přiřadit vyzváněcí tón pro jednotlivé kontakty u kterých se vám ale nikde nezobrazí, jaký tón jste komu přiřadili. Nezbývá než čekat, až vám prostě zavolá. Ta nejdůležitější a nejzákladnější věc jako je přiřazení sms tónů pro různé kontakty a události zde chybí. Na starém telefonu jsem jen poslechem věděl, kdo píše, co se stalo a jestli je to důležité, nebo to počká. Takhle se musím do telefonu podívat, abych věděl, co se děje. Kdybych tento big fail byl býval věděl předem, tak si tento telefon nekupuji!

USB port na horní straně – je to jen taková designová prkotina, ale kdyby byl USB konektor na spodku telefonu, bylo by to o dost lepší. Protože jsou všechny USB kablíky sotva půl metru dlouhé, tak když vám někdo zavolá a máte telefon zrovna na nabíječce (což bývá dost často) a nechce se vám ho vypojovat, vypadáte u toho hovoru jako po obrně…

Je to pádlo – Nepochopím současný trend všech výrobců telefonů dělat takové obrovské krávy. Zlomený palec už mám sice vyléčený, ale i tak je přejíždění palcem po tak velkém dislpeji vyčerpávající a unavující. Ne že bych měl malé ruce, ale taková velikost je prostě nepraktická, zvlášť, když má telefon zamykací tlačítko až na horním boku. Designéři dnešních mobilních telefonů se vracejí o dvacet let zpátky, kdy se rozměry přibližují přístrojům z té doby, jen hmotnost se snižuje… Nejvíce mi velikost přístroje vadí asi při telefonování, kdy si připadám, jako kdybych si k uchu přikládal školní sešit nebo externí harddisk…




Tak to by byl výčet těch špatností, které mě doposud u Lenova nejvíce trápí. Teď dám dohromady odpovědi na otázky, na které jste se nejčastěji ptali:

Navigace – Chytání GPS signálu není žádná sláva, ale přesto se s tím dá navigovat, protože je přesný maximálně na pár metrů. Telefonu to trvá zhruba minutu, když popojdete trochu dál od budov a vyšších objektů, tak se chytne dříve. V telefonu je předinstalováno hned několik navigačních programů, ale jsou bohužel placené. Jediná slušně použitelná aplikace pro navigaci a která je zdarma je ta základní a tahá si mapy z Google maps, takže pozor na datové přenosy a FUP.

Displej – Má několik úrovní podsvětlení. Automatika rozlišuje akorát denní světlo potažmo sluneční svit, na vše ostatní (nebo alespoň většinu) reaguje snížením jasu na krajní minimum. Netvrdím, že na sluníčku je displej vyloženě nečitelný, ale moc pohodlné čtení to není. Už mám fólii na displeji celkem nehezky poškrábanou, takže i to na čitelnosti dost ubírá…

Hovory – Když voláte z jednoho čísla a někdo vám v ten okamžik zavolá na druhou SIM, tak ta SIM se v ten okamžik jeví jako nedostupná! Je to další fail a zatím jsem nepřišel na způsob, jak to v telefonu nastavit nebo nějak ošetřit. Popravdě pravděpodobnost, že by mě někdo naháněl na dvou číslech současně je malá a po ukončení hovoru vždy přijde sms informující o tom, že se mi ten a ten snažil tehdy a tehdy dovolat. Na opačnou stranu také přijde od operátora informační sms, že už jsem na tomto čísle dostupný. Obecně dual sim telefon má ještě jednu nevýhodu: když se vám telefon vybije (což není nic nemožného) jste nedostupní na obou číslech…

39 komentářů na “Další zkušenosti s Lenovo A789”

  1. Nazdar právě uvažuji o některém z podobných dual SIM telefonů a narazil jsem na tvůj článek. Chtel bych se vyjádřit k tvemu článků.
    Vyzváneci profily – to je podle mne dlouhodobý problém s Androidem, který to prostě neumí ale mám dojem, ze se da obejít aplikacemi.
    Výdrž baterie – co mám zkušenost tak pokud nepotrebujes 3G sítě tak je blokni a nech to jen na 2G a přidá to na výdrži hodně moc.
    Navigace – zkus nainstalovat z marketu aplikaci GPS status a nech ji běžet na pozadí. pomáhá s rychlejším klicovanim a zpresnuje.
    Počítadlo – jestli myslis to co je v základním menu pro přenos dat telefonu tak se podívej jestli tam nemáš nastaveno datum nulovani.
    Dual SIM – to co popisujes je normální chování pro Dual SIM stand by. Aby jsi byl dostupný na obou číslech i během hovorumusel by to byt tuším Duál SIM active telefon.

    1. díky za tipy.
      3G sítě jsem zakázal a fakt se to na výdrži projevuje ;)
      GPS status mám už od samotného počátku, nezdá se mi ale, že by to mělo vliv. Někdy se chytne hned, někdy to trvá strašně dlouho. Asi záleží na tom, jak je zionizovaný vzduch :)
      Datum nulování pro počitadlo tam nikde nastavit nejde. Ono vlastně v souvisosti s počitadlem nejde nastavit vůbec nic (krom upozornění a limitů)

  2. Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda ti funguje určování polohy pomocí sítě GSM. Mě se to nepodařilo rozchodit – funguje pouze GPS.

  3. Ahoj všem.

    A789 mám 2 týdny. Zatím mi vydrží 2 dny při častém volání. Data a GPS mám vypnuty. Zapínám jen když potřebuji. Nedostupnost na druhé SIM při hovoru na první mám vyřešeno vzájemným přesměrováním u operátora. tzn. že jsem si nechal nastavit, že když jsem na dané SIM nedostupný hovory se mi přesměrují na tu aktivní. Do aktivního hovoru mi pak vstoupí i ten z druhé SIM. Jen jsem musel doladit nastavení u T-Mobile. Tam mi to nefungovalo, neměl jsem aktivní druhý hovor na lince. Rozjelo se to po odeslání kódu *43#. Mám O2 a T-Mobile. Zajímavé info o očištění ROMky od čínštiny je na „http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1874403&highlight=lenovo+a789“. Používám verzi V2.1. S češtinou to nebude tak jednoduché. Určitě se dá sehnat v nějakém multi balíčku na netu, je nedokonalá, kombinovaná s čínštinou :-). Tak raději používám angličtinu.

  4. Zdravím vespolek,
    Pokud mohu, rád bych se zeptal na pár maličkostí, které jsem doposud v žádném blogu nenašel .
    Ve zmiňovaném mobilu se mi doposud nepodařilo najít možnost přepíníní mezi zadním a předním fotoaparátem . :(
    Má vůbec tento mobil možnost blesku, nebo přisvícení nějakou (v tuto chvíli se mi jevící jako neviditelnou ) diodou ?
    Kde by se dali sehnat ovladače pro Windows 7, když si je tyto nedokáží stáhnout odnikud sami ? Přímo ve správci zařízení se ice objeví tento mobil jako LENOVO A789, ale s vykřičníkem (!) :(
    No, a nakonec snad pro mne dost frustrující neschopnost přenést asi 1.000 kontaktů z Nokie N95, ač jsem již zkoušel PhoneCopy (zcela neúspěšně – aplikaci se nepodařilo spojit), nebo MobilEdit (taky tak, neboťen nebyl scjhopen mobil vůbec najít )
    Prosím tímto o alespoň nějakou radu „zkušenšjších uživatelů“, pokud se zde takoví najdou ;)
    Děkuji předem
    P.S.

    1. Ahoj.

      Foťák přepínáš při zapnuté funkci focení u linky přibližování. Je to vpravo, malá ikona foťáku s šipkou.
      Ovladače zkus odtud : http://www.here-shop.cz/lenovo-a750-3g-dual-sim-cz-android-4-512mb-ram-3gb-rom-5mpx-pri-549.html?reviews_id=285 , třeba to pomůže. No a seznam,
      mě pomohl účet na Gmailu. Na čistém účtu jsem si vytvořil jeden kontakt, vyexportoval do csv, pak otevřel v excelu, mrkl se jak Gmail zapisuje sloupce. Pak jsem si svuj puvodni seznam ve starem telefonu ulozil v csv souboru, otevřel (převedl)v excelu a upravil sloupce s kontakty tak aby odpovidaly strukture Gmailu. Pak jsem to zas uložil do csv. A nakonec jen importoval do Gmailu a provedl synchronizaci.

    2. Ahoj,
      budu zrejme majitelem tohoto telefonu, kamarad leti v listopadu na sluzebku do Ciny, tak mi ho snad doveze. Tam co jsem se koukal, je Lenovo A789 k mani za cca 1.200 CNY, tj. 3650 Kč oproti 6195 Kc od here-shopu.cz :-( Solidni vyvar z toho maji panacci.. Po dualsim telefonu uz prahnu delsi dobu, za tu cenu si to na zkousku jako hracku koupim.

      Co jsem zatim ohledne rom vycetl – vetsinou z http://forum.xda-developers.com – tak tady jsou romky od cybermouse A789_S228_cybermaus_V2.1
      nebo taky tam jde A789_OW_S105_cybermaus_ICS_v3.03, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=32347676#post32347676), ke stazeni asi tam,

      Dalsi romky stazeni tady Apkhot_lenovo789_4.0.4_0808+.zip (to by melo byt taky multilanguage)
      http://pan.baidu.com/share/link?uk=470803843&shareid=1177
      Stranky jsou sice cinsky, ale nechte si to prelozit od googletranslate, zakliknete, co chcete, dejte download.

      For PetrS:

      1.
      ovladace na windowsy (vcetne win 7) jsou napr. zde http://www.mediafire.com/?a7l344rsqu82720, mozna se najdou i jinde.
      pripojit mobil, naistalovat

      2.
      Musis pak telefon rootnout, k tomu potrebujes, najdes tady http://www.tinhte.vn/threads/1470390/
      Jsou tam obrazky, a kdyz si to prelozis opet google translate, tak se to da pochopit.
      Na rootnuti potrebujes

      a)
      SP_Flash_Tool_v3.1222.00 Tool

      ke stahnuti zde http://www.mediafire.com/?uoudqggstu0ud5w
      tak v tom zip je wordovsky dokument s printscreeny (sice cinsky, ale klikas stejne)

      b)nebo tady i se souborem MT6577_Android_scatter_emmc.txt
      http://chinamobiles.org/downloads/zap/s3mt6577plusroot.zip
      v tomto baliku je taky ten flashtool, navod (sice na jiny mobil) zde http://droidxda.blogspot.be/2012/09/how-torootinghdc-galaxy-i9300-siii-plus.html#axzz2A7tPhqyw
      nebo dalsi navod tady http://bm-smartphone-reviews.blogspot.be/2012/05/mt6575-flashing-tutorial.html

      3. az budes mit mobil rootnuty, tak na kartu si nakopiruj zazipovany rom
      telefon vypni, vyndej baterku, zapni, drz obe tlacitka zvuku, zapni, pak se ti objevi menu, vyberes tu tvoji custom rom a nainstalujes ji. To by melo byt vsechno.

      Blesk ci prisviceni, co jsem vycetl, ten mobil nema.

      1. Právěže jsem nechtěl telefon přímo z Číny, abych se vyhnul těm problémům, co zde popisují ostatní v diskuzi… Telefon mám (alespoň větší část) v češtině a rootnutý ;)

        1. jo, v pohode, ja jsem zase hracicka a kompama to tak nejak umim, navic ted poleti ten kolega do ciny, tak mi to tam koupi. I kdyz ted jsem taky nalomeny nechat si misto Lenova A789 dovest ZTE V970, ma 1 GB RAM, navic IPS-LCD display…. tak nevim, jeste se rozhodnu.
          Jaky mas zkusenosti s tim displayem (je to TFT-LCD) u toho Lenovo a789, hlavne teda viditelnost na slunci.
          Dik.

      2. Ahoj! Protože jsem greenhorn co se týče rootovaní apod. chtěl jsem se zeptat, když se mi povede root, tak je třeba přejmenovat název ROM na nějaký unifikovaný název? Dík

  5. Ahoj,
    K tomu foťáku …
    Už se tím zabývalo několik dovozců : „u některých kusů“ někam zmizelo právě ono zmiňované tlačítko přepnutí :(
    Nějak si s tím budou muset poradit, neboť si nad tím sami lámou hlavy :| :o – Tak uvidíme …
    Třeba jim to budu muset vrátit :/
    :)
    SnapPea – každopádně zkusím, už jsem dostal na něj taky tip ;)
    … a stěmi kontakty se ještě potrápím
    Každopádně mockrát děkuji za veškerou pomoc ;)
    P.S.

      1. Koukám, že nás tu je víc? Telefon od pana Studničky a rada ani reakce žádná…Co v této situaci dělat? Vrátit telefon, či přehrát SW? Díky za každou radu

  6. Ahoj.
    Jsem čerstvý majitel A789 a zatím si na něj nemůžu příliš stěžovat. Docela mi vadí jen jedna věc. Když zapnu některé aplikace (např. Youtube), tak okamžitě spadnou. Nedají se vůbec používat. Pokud mi můžete poradit, co s tím, budu rád.

  7. Mám W XP a nemůžu nikde sehnat driver na tento tel. k připojení MTP(Nemyslím driver k USB kabelu MT65 – ten jsem sehnal a nainstaloval). Nepomohlo ani nainstalování aplikace SnapPea, jak doporučují na Here-Shop.
    Prosím, řešil někdo tento problém

  8. Zdravim, nevite nekdo kde sehnat na lenovo a789 romku ktera ma i cestinu? pripadne jestli by ji nemohl nekdo vytahnout ze smartu a nekam uploadnout?

    1. Ahoj, zkusím dát ucelenou radu:
      1) Telefon jsem koupil na http://www.chinabuye.com, doba dodání byla delší, vánoce jsem nestihl. Jinak by to mělo trvat cca 20 dnů (doručení zdarma). Dobrý je prý i pandawill.com. Platil jsem přes PayPal, clo bylo cca něco pod tisíc.
      2) Telefon byl částečně vybaven rozsypaným čajem (čínštinou), neměl google play…Je tedy potřeba přehrát custom rom.
      3) Popis jak na custom rom najdeš tady: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1874403 Je tam přidán i odkaz na úložiště se soubory (driver, SP flash tool, cutom romy…) Pokusím se shrnout postup česky (je na xda fóru popsán anglicky a část je česky i výše tady na tomto fóru…)
      3a)Nainstalujte USB DRIVER, ale ne pro telefon jako úložiště dat, ale pro VYPNUTÝ telefon připojený k USB – tedy, aby počítač našel preloader telefonu. Driver se neinstaluje automaticky, ale mauálně – tedy navést hlášky z windows (po připojení USB)na manuální určení místa, kde je driver. Samotný driver je jen textový soubor, tedy dvojklik driver nenainstaluje :-) …vím, co říkám zkoušel jsem to…
      3b) Spustit SP FLASH TOOL pro chipy MTK 6577, tedy ve verzi 3.1222. Jedná se o program který flashuje většinu smartphonů. Vkládaná ROM MUSÍ BÝT určena pro Lenovo a789 jinak riskujete, že telefon ODEJDE NAVŽDY. V AJ se tomu říká bricknout telefon, tedy udělat z něj cihlu, na nic jiného se už nehodí. Ostatně připomínám, že tento návod, stejně jako ostatní návody, používáte na SVOJE VLASTNÍ RIZIKO a já nenesu zodpovědnost za váš bricknutý telefon.
      3c) Do programu navést tzv. SCATTER FILE, který se nachází ve vezi ROMky a789_S227_cybermaus_V2. Toto je jediná verze ROMky (od cybermouse), která se flashuje pomocí SP flash tool a obsahuje scatter file. V jiných, vyšších verzích ROM scatter file nenajdete! …nehledejto ho, vím co říkám…
      3d) Při flashování postupujte dle návodu na fóru, přečtěte si jej dvakrát. Zkráceně: v SP flash tool načtete scatter file, kliknete „dowlnoad“ připojíte přes USB VYPNUTÝ telefon ze kterého jste předtím vyndali a nandali baterku. SP tool najde telefon (preloader) a nahraje do něj postupně custom rom, probíhá červený, fialový a žlutý pruh, proces je zakončen zobrazením zeleného kolečka. Telefon lze odpojit a používat, ale ROM je nedokonalý, zůstávají v něm pozůstatky čínštiny (pokud tam předtím byl čínský ROM). Proto uživatel Cybermaus (zakladatel fora a autor ROMek) vytvořil vyšší verze ROM. Aktuálně je nejvyšší dostupná A789_ROW_S107_cybermaus_ICS_V3.2. Tato ROM se už ale nahrává jinak.
      3e) Verze 3.2 i nižší jsou tzv. flash-utility ROM. Součástí V2 je totiž i CWMT RECOVERY (Clock Work Recovery), tedy nástroj na správu telefonu bez spuštění androidu. Nevím na co to ještě je. Ovládáním mi to připomíná bios.
      3f) Stáhněte verzi 3.2, nebo vyšší a nahrajte ji do telefonu nebo na SD card a to v ZAZIPOVANÉ FORMĚ, tedy nerozbalujte. … vím, co říkám…
      3g) Vypneme telefon, vyndáme a vložíme baterku a zmáčkněme v tomto pořadí tlačítka: 1) zapnutí telefonu 2) obě tlačítka volume (up a down) najednou 3) znova tlačítko zapnutí telefonu. Chce to cvik a odhadnout správně prodlevu mezi mačkáním. Když se rozjede systém, tak jsem nečekal, vyndal baterku a začínal s mačkáním znova. Až se vám to povede, spustí se CWMT a tam je někde nabídka na nahrání ROM z paměti, nebo z SD card, zvolíte ji a mělo by to zobrazit adresář, z nějž vyberete ten .zip soubor, který jste tam předtím nahráli…čekáte…píše to, co to dělá… až to ukončí zvolíte REBOOT NOW a telefon se spustí, již s novou ROMkou.
      3f) Doporučuje se v CWMT modu zvolit i vyčištění paměti- clear cashe a clear ram, nebo něco takového… Smaže vám to ale i tel. seznam a nainstalované programy, což může být i cíl.
      4) Když budete chtít převést telefonní seznam, tak nejlepší je užít správce kontaktů na gmail.com a potom synchronizovat účet gmail v mobilu s gmail na internetu. Gmail umí načíst jen samostatné soubory .vcf, nebo skupinové .csv, ale musí to být ve formátu, který správně gmail přečte. Při načtení .csv se tak může stát, že tel. číslo se načte do poznámky, ze které nelze ale vytáčet. Řešením je otevřít .csv v excelu a popřehazovat sloupce tak, aby je gmail načetl správně, ale setkal jsem se i s názory, že to nejde. Někdo doporučoval sloučit jednotlivé .vcf soubory do jednoho pomocí dosu. Navedete dos do adresáře příkazem „cd“ a pak zadáte „copy *.csv moje.csv“ což by všechny .csv v adresáři mělo sloučit do jednoho moje.csv souboru. Mě to ale nefungovalo – nešlo to do gmailu načíst. Tak jsem po večerech seděl, koukal na bednu a natahoval jednotlivé .vcf soubory do mobilu :-] … byla to taková nudná relaxace… asi 500 jsem jich tak natáhl…
      5) Baterka mi vydržela 18 hodin (občasně jsem telefonoval), odinstaloval jsem všechny programy, pak mi vydržela 30 hodin. Nyní zkusím vypnout 3G (tedy WCDMA) na kartě č.1. V nabídce androidu je to settings/wireless and networks more…/mobile networks/network mode/SIM1/nabídka GSM only… tak uvídím.
      6) Tak to je všechno… vyčerpal jsem se…

    2. Tak jsem si objednal tu A789. Zatím se mi za ty peníze zdá opravdu dobrá, ale jak už někteří psali, čeština je čeština. Tak jsem prohledal snad celý WEB a našel tuto ROM http://www.4shared.com/zip/bULd2qlH/putra_getra_A789_Keeperv85ZeeZ.html, která je z maďarského serveru mobilarena.hu jako Maďarská ROM založena na nejnovější originál ROM S230. Každopádně v rámci zkoušení jsem nainstaloval i tuto a hned po startu jsem byl mile překvapen výběrem češtiny, která je opravdu téměř dokonalá, nicméně má jednu velkou chybu a já nechápu kde. Pokud zvolím češtinu, přestanou fungovat některé aplikace a píše „Boužel, … bylo zastaveno.“ Pokud ale přepnu na kterýkoliv jiný jazyk, tak vše běží OK. Nevíte někdo v čem může být zakopaný pes? Moc dík za odpověď.

      1. ROM Putra Gretra je asi opravdu nejlepší ROM, kterou jsem za rok používání A789 vyzkoušel. Provedením, češtinou i nejdelší výdrží baterie. Aplikace, které nejedou v ČJ jsem vychytal, Na Marketu je program Locale Picker, jednoduché přepnutí základního jazyka. Spokojenost.

      2. ahoj, mam stejny problem jako hellraiser. V okamžiku kdy nastavím češtinu nejde spustit nekolik programu, vždy jsou nečím zastaveny. Neřešil to uz nekdo z Vás. dekuji za odpoved

        1. Jo a pokud by někdo měl zájem, mám i upravenou verzi SMS tak, aby šlo psát více SMS aniž by se sám přepl na MMS. :-) (http://www.4shared.com/android/akaPDPRJ/unsignedmms.html)

          Jinak odkaz na Putra Gretra v2 je: http://www.4shared.com/zip/R6eBjXrG/putra_gretra_a789_keeperv85zee.html

          No a pěkný kruhový ukazatel baterie (s číselnou hodnotou): http://www.4shared.com/zip/p0gB7KUC/putra_getra_2_akksi.html

          Nyní je to fakt nej ROM, co jsem kde viděl a foun šlape jak hodinky :-), doufám, že jsem tímto příspěvkem alespoň někomu pomohl…

          1. Díky moc Hellraiser. Fakt to šlape jak hodinky. Z toho věčnýho přepínání jazyků v předchozí ROM mně už naskakovaly pupínky. Seš borec!

          2. Díky za tip, vyzkouším. Jinak dodávám, že u Cabermouse ROM jsem zapnul odemykání displeye (patern) a výdrž baterie se mi prudce zvedla – tzn. telefon bez screen lock žere podstatně více baterky.

          3. Není zač. Jsem rád, že jsem pomohl. Taky jsem z toho hledání správné ROM už byl opravdu na hlavu, ale ten pravý dík patří klukům z Maďarského serveru, kde se mi úpravu ROM podařilo vykomunikovat (samozřejmě v angličtině :-) ). Pokud budete někdo mít CZ ROM v 4.1 a vyšší, nepohrdnu ;-). Mějte se.

          4. zdravim
            chtel bych poprosit o radu
            nainstaloval jsem ROM putra greta a skutecne to vypada skvele.jenze mi v telefonu ted chybi pomerne dulezita cast a to ukazatele signalu sim ukazatel baterky a pripadne zapnute wifi -proste tam vubec neni ta horni lista .a navic je na hlavni obrazovce google vyhledavac ktery absolutne nejde vypnout.prosim je nejaka aplikace nebo neco co by mi tam ukazatele vratilo?a ten google me tam taky hoodne stve.dekuju moc nevim kam jinam napsat.

  9. Tak rozhodl jsem si telefon Lenovo A789 taky objednat. Objednával jsem z etotalk.com, čínský obchod. Telefon jsem objednal ve čtvrtek 7.2. v noci, zaplatil přes Paypal a dneska 12.2. odpoledne jsem ho měl doma.(supr dodací lhůta, doručení přes DHL) Telefon mě vyšel i se všemi náklady na cca 3700. Clo se prý na smartphony neplatí, i když po mě kurýr chtěl 190Kč, za nevím co, a účet byl nadepsán „celní poplatky“. Na e-shopu jsem zaškrtl „Send as a gift“->2$, tím jsem se vyhnul 20%DPH a i urychlil celní řízení.
    Telefon jsem objednal i s jejich Etotalk Custom ROM. Telefon je převážně v češtině, občas něco v AJ a minimálně se objeví čínské znaky.
    Telefon je vcelku cihlička, ale doufám, že výdrž baterie vyrovná váhu. Výkonnostně to zatím vyrovnává, běhá svižně.

  10. POZOR! Výdrž baterie je závislá na verzi nainstalované custom ROM. Měl jsem verzi od Cybermous z XDA-developers a telefon mi vydržel 18 hod. (jen volání). Teď mám originál čínskou a vydrží mi 80 hod.! Čínská verze však nemá google play, takže budu zkoušet tu maďarskou, co se tu o ní píše a pak asi od ETOTALK. Součástí software je asi nějaký spořič baterie, který Cybermaus smazal… Máte nějakou radu?

    1. Odpovím si sám. U ROM od Cybermouse jsem nepoužíval zámek obrazovky (pattern) a telefon tedy zůstával v jakémsi pohotovostním modu – proto zvýšená spotřeba. Po zapnutí zamykání mobilu se výdrž zvýšila.

  11. Mohl by mi nekdo nekam uploadnout par fotek porizenych A789? Jde mi o to, ze muj fotak v telefonu porizuje otresne zelene fotky. Potreboval bych porovnat s jinymi uzivateli, abych mohl pripadne telefon reklamovat. Diky!

  12. Připojím se k Palikxovi – nainstaloval jsem Putra gretra a taky s emi líbí a připadá mi subjektivně svižnější, ale nevidím žádné informační ikony v horním řádku (signál, wifi, baterka, došlé zprávy…). Máte někdo nějakou chytrou radu, jak ten řádek zobrazit?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..